Obavijesti

News

Komentari 296

Josip Boljkovac preminuo u 94. godini u karlovačkoj bolnici

Josip Boljkovac preminuo u  94. godini u karlovačkoj bolnici
3

Odvjetnik Anto Nobilo je rekao da je Josip Boljkovac preminuo tijekom današnjeg dana u bolnici u Karlovcu. Uzrok smrti još nije poznat, a pogreb će biti u petak

VIDEO

U ponedjeljak je preminuo Josip Boljkovac u 94. godini. Vijest o njegovoj smrti potvrdio je za 24sata njegov odvjetnik Anto Nobilo.

Nobilo je rekao da je Boljkovac preminuo tijekom današnjeg dana u bolnici u Karlovcu. Uzrok smrti još nije poznat, a pogreb će biti u petak. 

- Sin Josipa Boljkovca me obavijestio o smrti. Zadnjih par mjeseci Boljkovac je bio nepokretan, nije ustrajao iz kreveta.  Ja sam ga vidio prije mjesec dana i nije mi izgledao tako bolesno. Prepoznao me i komunicirao je sa mnom - rekao je Nobilo. 

Iapk, doznaje se kako je Boljkovac bio jako slab posljednjih dana, te je u ponedjeljak ujutro hospitaliziran. Preminuo je u poslijepodnevnim satima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, Boljkovac je bio prvi ministar unutarnjih poslova samostalne Republike Hrvatske.

Boljkovac je rođen 12. studenog 1920. godine u mjestu Vukova Gorica kod Karlovca. Početkom Drugog svjetskog rata priključuje se SKOJ-u, odlazi u partizane, a potkraj rata postaje šef Povjerenstva Ozne za kotar Karlovac. Od 1963. do 1969. godine bio je gradonačelnik Karlovca, a nakon sloma Hrvatskog proljeća 1972. je uklonjen iz političkog i javnog života. Uoči demokratskih promjena ulazi u HDZ, 1990. imenovan je ministrom unutarnjih poslova, a smijenjen je 1991. godine.

Krajem svibnja ove godine na Županijskom sudu u Zagrebu, Boljkovac je nepravomoćno oslobođen optužbi za ratni zločin, a on nije bio na izricanju presude.  Boljkovca se teretilo da je u svibnju 1945. kao šef karlovačkog Odjeljenja za zaštitu naroda (OZNA) naredio uhićenja i likvidaciju 21 civila s područja Duge Rese. 

Sud je utvrdio da DORH nije uspio dokazati ni to da je Boljkovac fizički bio tamo u vrijeme zločina jer je sud utvrdio da je on u to vrijeme bio na liječenju u Karlovačkoj bolnici zbog teškog trovanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 296
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a