• Članak
  • Komentari 183
  • Lokacija
  • Share 26
  • Tweet4

Bračulj: Kerum mi je opsovao majku i prijetio da će me ubiti

Orel Bračulj je nešto odgovorio Kerumu, nakon što mu je ovaj prigovorio. Kerum je potom poludio i počeo ga vrijeđati. Tučnjavu su spriječili ljudi koji su bili s Kerumom

Četvrtak, 09. 8. 2012. u 10:10    Piše: Tina Jokić

Splitski gradonačelnik Željko Kerum u srijedu se sukobio sa 69-godišnjim Orelom Bračuljem u trgovačkom centru Joker. Sve je počelo zbog hrane za mačke koja je bila u kanti. Kerum vidio kantu i naredio svojim ljudima da pogledaju što je unutra, da nije možda bomba.

- Ušao sam u Joker, negdje oko 14 sati. Došao sam sa svojom torbom i kantom ribe koju svaki drugi dan nosim u Dicmo nahraniti 16 mačaka, u spomen na pokojnu kćerku. Sjeo sam u kafić popiti kavu. Kerum je već bio tamo s pet-šest muškaraca. Prošao sam na metar od njega. On je odmah pitao čija je ono kanta, da pregledaju da slučajno nije bomba. Kanta je bila zatvorena. Ja sam rekao pa to je moje, da sam tu, da nema problema. On je na to planuo rekavši, citiram: 'Pi... ti mile materine, je... ti majku usr...! Ti si nitko i ništa ti si agent Udbe, ubit ću te kad-tad sigurno! Pošao je prema meni da me fizički napadne, ali tri muškarca su ga zadržala. Tada su mene zaštitari ispratili van. Odmah sam to sve prijavio policiji jer se bojim za svoj život - rekao je Bračulj.

Navodno je Kerum prepoznao Bračulja jer je on, kao predsjednik humanitarne organizacije iz Dicma, odavno znao, kako sam Bračulj tvrdi, da je Kerum tijekom ratnih godina prepakiravao humanitarnu pomoć u svojoj garaži na splitskim Brdima i prodavao je u svojoj trgovini na istoj lokaciji. 

- Ja znam da sam mu iznajmio prostor na Brdima. Bio sam u najmu, a Kerumu sam prostor dao u podnajam. Nevenka Bečić mi je rekla: 'Šteta što sad odlaziš, baš smo ušli u biznis.' Nikad nisam ranije bio u konfliktu s Kerumom, uredno mi je plaćao najam od tadašnjih 12.000 maraka -  kaže Bračulj.

On je inače u Splitu najpoznatiji po nošenju bedža Josipa Broza Tita, kojega će, kako je rekao, nositi dok god bude mogao hodati. Na prošlim parlamentarnim izborima bio je na listi Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP). 

Policija je jutros bila u kafiću uzeti izjave od svjedoka. Kerum nije bio dostupan za komentar, kao ni njegova sestra Nevenka Bečić. Kako doznajemo, Kerum je bio na razgovoru u policiji. Policija je u četvrtak poslijepodne izvijestila kako je od Splićanina (69) zaprimila prijavu protiv gradonačelnika Keruma. Tu je prijavu policija proslijedila Državnom odvjetništvu u Splitu.  

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: željko kerum, sukob, oleg bračulj, joker, incident

Izdvojeni komentari 183 komentara Pogledaj sve komentare
09.08.2012., 11:11

panika135: na stranu tito iako sam bio protivnik socijalizma sada uviđam da je kapitalizam najgore zlo za većinu građana Hrvatske!!!!!!!

09.08.2012., 11:03

kfgjhfgujvnfjfjmfkfkcolckfjdfjnfmfjkdfjd: Normalno da je protiv druga Tita i Jugoslavije kakvi bili da bili kad tamo nije mogao biti ratni profiter i on i sva šira mu obitelj obnašati sve važne funkcije

09.08.2012., 10:45

gox1: e moj kerume kad vidiš bombe na svakom koraku biće da si nešto opako zgriješio!!!!!!!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar