Obavijesti

News

Komentari 189

Krsnik: Milan Bandić neće dati ostavku, vjerujemo u pravdu

Krsnik: Milan Bandić neće dati ostavku, vjerujemo u pravdu
6

Bandićev odvjetnik tvrdi da njegov klijent nije utajio porez. Dodaje kako se zna da nema poreza na donacije u predsjedničkoj kampanji. Vjeruje i da neće u pritvor

VIDEO

Milan Bandić neće dati ostavku na mjesto gradonačelnika. Nadam se da će sud imati snage donijeti pravednu odluku, baveći se interesima pravde, a ne interesnim lobijima, izjavio je to Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik uoči izlaska njegovog branjenika pred suca istrage.

Prema USKOK-ovom rješenju, uhićeni Milan Bandić je na žiro račun i nakon predsjedničke kampanje primao uplate, sve do lipnja 2012. godine. Na račun je sjelo više od 32 milijuna, a Bandić je tako izbjegao plaćanje poreza od 5.742.601,17 kuna. Državni proračun je oštetio  za 4.866.611,16 kuna, a proračun Grada Zagreba  za 875.990,01 kuna. 

Njegov odvjetnik Krešimir Krsnik ističe kako nema govora o trgovanju utjecajem, a sporan mu je i dio rješenja vezano za kampanju.

- Nije točno da je utajio porez! Radi se o djelu iz 2009. i 2011., a ako je njima trebalo pet godina da to ustanove onda je to žalosno. A ako se zbog toga bude tražio zatvor, to je isto žalosno. Kojić je davno izdao priopćenja o tom novcu i zna se da nema poreza na donacije -  rekao je Krsnik.

Bandićev odvjetnik je rekao kako ne očekuje istražni zatvor za svog klijenta.

- Znam da to zvuči naivno, ali vjerujem u vladavinu prava jer za djela koja mu se stavljaju na teret ne zahtijevaju pritvor. Ali poznavajući modus operandi, ovako kao pokazne vježbe za građane, tko zna... - dodao je Krsnik za podnevni dnevnik HTV-a.

Krsnik je odaslao poruku Željku Jovanoviću i Dragutinu Lesaru:

- Zamolio bih Jovanovića i Lesara da se prestanu skrivati iza imuniteta pa neka svoje umne primjedbe stavljaju javno da mogu biti podložni tužbi - poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.