Obavijesti

News

Komentari 491

Krvavi pokolj: Ivana je zaklao, a 'malu Meri' izbo deset puta

Krvavi pokolj: Ivana je zaklao, a 'malu Meri' izbo deset puta
9

Navodno zbog duga od 200-njak kuna Dino Kulišek (21) brutalno je zaklao Ivana Jagodića (22) te izbo njegovu 19-godišnju djevojku. Liječnici su je jedva spasili

VIDEO

Nije mu bilo pomoći. Pored njega, sva u krvi, ležala je djevojka koja je davala znakove života. Krv je curila sa zidova stubišta i slijevala se niz stepenice ispred stana na 4. katu. Jeziv prizor kao u horor filmovima, kaže šokirani Crikveničanin koji se u nedjelju popodne našao na mjestu stravičnog zločina.

Ivan Jagodić (22) iz Crikvenice tog je poslijepodneva bio u stanu svoje majke u Ulici kralja Tomislava. Uz njega je bila i njegova djevojka, mlada Riječanka (19), među prijateljima znana kao “mala Meri”. Nešto iza 15 sati na vrata im je banuo Dino Kulišek (21) iz obližnjeg Dramlja.

Sukob izbio zbog duga od 200 kuna?

Počinje strava od koje je cijela zemlja zanijemila. Neslužbeno doznajemo da je motiv omanji dug za nešto prodane droge. Ubojica je došao po 200-tinjak kuna duga. Nastaje svađa i ubojica poteže nož. Susjedi čuju stravične krikove na stubištu.

Ivan s prerezanim vratom pada i umire, a ubojica nožem nastoji dokrajčiti djevojku, jedinog svjedoka ubojstva. Ubada je nožem po vratu i prsima desetak puta. Ona pada pokraj mrtvog dečka i ubojica sav okrvavljen bježi. Policija počinje potragu. Ubrzo su ga pronašli i priveli. Kako govore svjedoci, policija ga je doslovce donijela, kao i njegova prijatelja (20) iz Crikvenice koji ga je navodno vozio. Saslušan je i potom pušten.

'Ivan je bio duša od čovjeka'

Majka ubijenog mladića u šoku je zatražila liječničku pomoć. Sin jedinac joj je bio sve u životu. Vršnjaci i susjedi u zločinom šokiranoj Crikvenici ubijenog Ivana opisuju kao dobroćudnog mladića, iako je katkad znao posegnuti za lakim drogama.

- Ivan je bio duša od čovjeka. Cijeli život smo bili zajedno. Odrastao sam s njim. Ranjena djevojka mu je bila cura i on se sigurno nije družio s ubojicom, iako su se poznavali. Sigurno mu je prodao drogu i došao po manji dug - kaže nam mladić iz Crikvenice koji želi ostati anoniman.

- Strašno. Pa zbog toga se ne ubija. Ubojicu sam nekoliko sati prije ubojstva vidio na rivi. Šetao je po njoj toplo obučen iako je pržilo sunce. Izgledao mi je izgubljen i nadrogiran. On i njegov prijatelj u Crikvenici su sijali strah i trepet. Bježali smo od njih - priznaje mladić. 

'Ubojica nije ni svjestan što je napravio'

Ubojica je, govore njegovi vršnjaci, u osnovnoj školi bio odlikaš. Čim je krenuo u srednju, zaglavio je s drogom i počeo imati problema s policijom. 

Mladić s kojim smo razgovarali je s Dinom bio u istom razredu.

- Bio je odlikaš, sve petice. Bio nam je uzor. Mislili smo da će od svih nas jedino on biti doktor nauka. U srednjoj je već skrenuo i počeo s drogom. Padao je razrede, a i roditelji su ga izbacili iz kuće. Počeo je propadati. On je izvan sebe svaki dan. Gleda u tebe, a gleda kroz tebe. Uvjeren sam da nije bio ni svjestan što je napravio - govori nam mladić.

Izbodena djevojka je stabilno 

Djevojku ubijenog, mladu Riječanku, od sigurne smrti spasili su liječnici riječkog KBC-a. U ponedjeljak je bila stabilno. Ujak djevojke kratko je rekao kako je od sestre čuo što se dogodilo i da je Meri bila u komi. Tetka njezine majke rekla je da je dan prije bila na rođendanu kod najbolje prijateljice.

- Majka ubijenog mladića nakon toga ih je odvezla u Crikvenicu. Njega ne poznajem, no vjerojatno sam ga viđala ovdje. Znali su joj kući dolaziti prijatelji i prijateljice, njih pet do šest, a nekad bi i prespavali. Nikad s njima nije bilo problema - rekla je. 

Nije znala koliko su dugo u vezi. Dodala je da je ‘mala Meri’ išla u kemijsku školu. 

'Od uboda u srce spasila su je samo rebra'

I u Dramlju vlada nevjerica. Od tamo je ubojica Dino Kulišek. Jedan od mještanina rekao je da mu je prije nekoliko mjeseci govorio da se ostavi droge, ali nije slušao. I to mu je, vjerojatno, pomračilo um. Ubio je Ivana, a umalo i nju.

- Od uboda u srce spasila su je samo rebra. Očito je da napadač više nije imao snage nakon uboda Ivana - zaključuje naš sugovornik. Osumnjičenik za ubojstvo, Kulišek, policiji je stari znanac, i to isključivo po zlouporabama opojnih droga.

Samo u posljednje dvije godine zbog droge je “zaradio” desetak kaznenih prijava.

- Molim vas, pustite me. Ne mogu vam ništa reći - kazao nam je njegov otac.

Priveli ga u Odvjetništvo, popodne ide na sud

Dinu Kulišeka policija je u utorak privela u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci. Terete ga za ubojstvo i pokušaj ubojstva. Branio se šutnjom. Istražni sudac odredio mu je jednomjesečni pritvor i odredio jamčevinu od 600.000 kuna.

Sve nasilniji: Ulični dileri za šaku kuna ubijaju konkurenciju

Dva mladića obračunala su se prije 20-ak dana s trojicom oko vrećice trave na zagrebačkom Črnomercu. Dečko (23) potrčao je za lopovima i nožem u trbuh izbo jednoga, dok je njegov prijatelj pobjegao s marihuanom. 

U Kaštel Novom Jozo Čabraja (23) hicem u glavu ubio je Marina Matijaša (20). Marinov otac je za Slobodnu Dalmaciju rekao kako mladi iz sukobljenih ekipa nisu svi zajedno imali 1000 kuna.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 491
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u