Obavijesti

News

Komentari 77

Liječnik nad dječakom (6) nije obavio ni osnovne pretrage?!

Liječnik nad dječakom (6) nije obavio ni osnovne pretrage?!
1

Ministarstvo zdravlja podiže optužni prijedlog protiv primarijusa Darka Radmana jer nalaz s detaljima vitalnih znakova šestogodišnjeg R. B. i pregleda nije ni postojao

VIDEO

Ministarstvo zdravlja oglasilo se u slučaju smrti maloljetnog dječaka R.B. (6) koji je 16. veljače od streptokoka preminuo u zadarskoj Općoj bolnici.

- Obzirom na nepostojanje nalaza s detaljima vitalnih znakova i kliničkog pregleda obavljenog u nedjelju 15. 02. 2015. godine od strane dežurnog pedijatra u ambulanti Doma zdravlja Zadarske županije, nismo u mogućnosti zaključiti da li je liječenje pokojnog  maloljetnog R. B. provedeno po pravilima struke i je li načinjena eventualna pogreška - objavili su.

Zaključilo je to nakon više od mjesec dana stručno povjerenstvo Ministarstva zdravlja, "imenovano za potrebe obavljanja stručnih radnji u vezi obavljenog zdravstveno-inspekcijskog nadzora nad tijekom liječenja maloljetnog R.B., na temelju uvida u izjave zdravstvenih radnika koji su zbrinjavali pacijenta te medicinsku dokumentaciju", stoji u priopćenju Ministarstva.

- S obzirom na nepostojanje pisanog nalaza pregleda od 15. 02. 2015. godine, protiv liječnika će biti podignut  optužni prijedlog zbog nevođenja medicinske dokumentacije. Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske dostaviti će se cjeloviti predmet radi eventualnog postupanja iz djelokruga njihovog rada - kaže Josip Jagić, glasnogovornik Ministarstva zdravlja.

U priopćenju nisu naveli o kojem se liječniku radi, a te nedjelje kada je dječak zaprimljen u bolnicu dežurni je na pedijatriji bio primarijus dr. Darko Radman. On je dječaka nakon pregleda poslao kući kazavši kako je njegovo stanje normalno s obzirom na dijagnozu.

Dječak je preminuo sutradan od septičkog šoka uzrokovanog šarlahom.

Obitelj kaže da je dječakov posjet liječniku u nedjelju bio četvrti posjet u nekoliko dana, a nakon svih tih posjeta, do onog u ponedjeljak, dječaka su vraćali doma uz dijagnozu gripe, no u bolnici kažu kako za te ranije posjete nemaju dokumentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu