Obavijesti

News

Komentari 165

Litra 1100 eura: Oboljele od raka liječio običnom otopinom

Litra 1100 eura: Oboljele od raka liječio običnom otopinom
2

Sin obitelji Grgurić Ivan jedna je od najmanje troje žrtava kojima je stomatolog Boran Ivasović (68) obećavao čudesno ozdravljenje svojom “nano titan vodom”

VIDEO

Govorio nam je da nam je sin mlad i snažan, da će se izvući, a on je nakon liječenja umro. Sve nam je to užasno bolno, rekao nam je Stjepan Grgurić, otac Ivana Grgurića (25) koji je u ožujku 2013. godine umro od raka želuca.

Sin obitelji Grgurić jedna je od najmanje troje žrtava kojima je zagrebački stomatolog Boran Ivasović (68) obećavao čudesno ozdravljenje svojom “nano titan vodom”. Zbog sumnje da je počinio tri prevare, na štetu dvije 51-godišnjakinje i 67-godišnjaka, Ivasovića je uhitila policija. Vjeruju da je od prevarenih izvukao oko 230.000 kuna.

24sata

Nakon ispitivanja u općinskom državnom odvjetništvu prepratili su ga sucu istrage koji mu je odredio jednomjesečni pritvor u Remetincu kako ne bi ponovio djelo. Ivasović je “operirao” od srpnja 2012. do travnja 2013. godine. Žrtvama, koje bi ga obično kontaktirale prema preporuci, predstavljao se kao liječnik.

Lagao im je da ima vlastiti laboratorij za izradu lijekova te da je otkrio novu tehnologiju kojom uspješno liječi najteže maligne bolesti. Žrtve su bile spremne platiti koliko god traži samo kako bi oni ili njihovi najmiliji ozdravili. Litru “čudotvorne” vode Ivasović je naplaćivao oko 1100 eura, a za jednu kuru liječenja, odnosno deset boca, bilo je potrebno izdvojiti i do 11.000 eura.

Ivana su liječnici otpisali

Analiza vode pokazala je kako je riječ o neutralnoj vodenoj otopini kojoj nije dokazan nikakav učinak na karcinom.

Ivanovi prijatelji i znanci na društvenoj mreži detaljno su opisali kako je izgledalo Ivasovićevo liječenje te što su sve njegovi roditelji u tom razdoblju prolazili.

Njihova je kalvarija počela u listopadu 2012. godine. Sin ih je nazvao i rekao im da je bio na CT-u te da u nalazu piše da ima neke kancerogene stanice. Nakon nekoliko tjedana intenzivnih pretraga, punkcije i biopsije dijagnosticirali su mu rak želuca. Na Institutu za tumore utvrdili su da ima adenokarcinom i dogovorili operaciju. Na operaciji su Ivanu izvukli deset litara tekućine iz trbuha. Rezultati su bili katastrofalni. Rekli su im da je rak metastazirao te da ima samo jedan posto izgleda za ozdravljenje. Predložili su im kemoterapiju, ali i upozorili ih da im njome mogu produljiti život za samo nekoliko mjeseci.

Obitelj je tad doznala za Ivasovića i obratila mu se za pomoć. Rekao im je da postoji 50 posto izgleda da ga izliječi te da će za njegovu dijagnozu biti dovoljno deset boca “koktela”. Jedna boca traje tjedan dana, a u početku ga je liječio oralno, odnosno Ivan je morao vodu grgljati pa ispljunuti.

Bolnicu je napustio u lijesu

S primjenom “koktela” započeli su u prosincu. S obzirom na cijenu liječenja, Ivanovim roditeljima morali su pomagati prijatelji, kolege i članovi obitelji. Svi su im zajedno novčano pomagali i na tome su im zahvalni. Nakon tri tjedna oralne primjene Ivasović je Ivanu dao injekcije koktela u venu i mišiće. Nakon tih injekcija znao je povraćati, izgubio je apetit i jako je oslabio. Smršavio je na 60 kilograma, a i bolovi su se pojačali. Svaki put kad bi ga roditelji pitali o nuspojavama, Ivasović bi im rekao da je to normalno, da se njegovo tijelo “čisti” od tumora te da će se rezultati pokazati nakon što potroši posljednju bocu.

U tom je razdoblju Ivan nekoliko puta bio hospitaliziran. Bio je sve lošije, a Ivasović mu je odlučio dati “jači koktel”.

I nakon što je potrošio desetu bocu, nastavio mu je “koktel” davati intravenozno. Posljednji put posjetio ga je u ožujku 2013. godine. Ivanu, koji je već bio toliko slab da nije mogao sam držati glavu, rekao je: “Mali, ti sutra ideš van, ti si zdrav!”. Bio je u pravu. Ivan je sljedećeg dana doista izašao iz bolnice, miran i spokojan, bez bolova. Nažalost, nije se dogodilo čudo, Ivan nije ozdravio, bolnicu je napustio u lijesu. Nakon njegove smrti, njegovi roditelji prvi su prevaranta prijavili policiji. Nakon njega to je učinilo još dvoje njegovih žrtava.

Htio je Tuđmana na novčanici

Ivasović se, kako doznajemo, pred istražiteljima branio tvrdeći da nije kriv. Inače, Ivasović je bio tajnik jedne političke stranke i predsjednik hrvatske udruge žrtava pretvorbe.

Stranka u kojoj je Ivasović tajnik imala je bizarnih prijedloga tijekom kampanje za parlamentarne izbore 2011. godine. Jedan od njih bio je uvođenje novčanice od 5000 u monetarni sustav. Tu novčanicu, prema njihovom prijedlogu, krasio bi lik bivšeg predsjednika Franje Tuđmana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...