Obavijesti

News

Komentari 229

Lorencin u posjeti: Pretučeni Nizozemac je operirao čeljust

Lorencin u posjeti: Pretučeni Nizozemac je operirao čeljust
5

Oštro osuđujem neprimjereno ponašanje prema našim gostima i turistima, a posebice fizičke obračune koji nemaju mjesto u civiliziranom društvu, kaže Lorencin

VIDEO

Iz riječkog KBC-a doznajemo kako je Michael Rolleman (38) izvan životne opasnosti i da je operacija donje čeljusti bila uspješna. U Poreču ga je u nedjelju pretukao konobar Hajdin Bilali (23) jer se žalio na uslugu u restoranu. 

Nizozemac je imao i slomljeni nos, potres mozga te otvorenu ranu glave. Bilali je u pritvoru. 

Iz Turističke zajednice Poreča ispričali su se Nizozemcu i njegovoj obitelji, a nesretnog turista u utorak je posjetio i ministar turizma Darko Lorencin, koji je ponudio nadoknađivanje svih troškova.

Lorencin: Fizički obračuni nemaju mjesto u civiliziranom društvu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministar je u razgovoru s Rollemanom izrazio žaljenje zbog nemilog događaja i pritom naglasio kako oštro osuđuje neprimjereno ponašanje prema našim gostima i turistima, a posebice fizičke obračune koji nikako nemaju mjesto u civiliziranom društvu.

Ministar Lorencin je Rollemanu također zaželio brz oporavak te izrazio nadu da neće percipirati Hrvatsku i njene građane kroz ovaj doista neprihvatljiv događaj. Kako je rekao, Hrvatska je poznata u svijetu kao sigurna zemlja s ljubaznim ljudima, a ovo je bio pojedinačni incident koji je za najoštriju osudu.

Porečki gradonačelnik: Pokrit ćemo sve troškove obitelji

I porečki gradonačelnik Edi Štifanić najoštrije je osudio napad na nizozemskog turista.

- U ime svih građana Poreča i svoje osobno, najoštrije osuđujem nemili događaj koji se zbio na terasi ugostiteljskog objekta 'Bijeli san' gdje je brutalno pretučen turist, te pozivam mjerodavne da u što kraćem roku sankcioniranju počinitelje maksimalnom kaznom.

Štifanić se ispričao gostu te izrazio željenje što je došlo do incidenta.

- Poreč je turistički grad poznat po otvorenosti i toleranciji svojih građana, a ovakav brutalan čin nanio je ogromnu štetu našem turističkom imidžu, ali i dostojanstvu naših stanovnika. Grad Poreč će u suradnji s našom Turističkom zajednicom pokriti sve troškove boravka obitelji u znak naše isprike sa željom da barem djelomično ublažimo posljedice ovog nesretnog događaja - napominje Štifanić.  

Ugostitelju će oduzeti terasu? 'Takvima ovdje nije mjesto'

Također, dodaje gradonačelnik, razmotrit će mogućnost oduzimanja terase navedenom ugostiteljskom objektu.

- Time želim poslati jasnu poruku nulte tolerancije spram ovakvog divljačkog i neciviliziranog ponašanja. Građani, sadašnji i budući turisti moraju znati da se u Poreču mogu osjećati sigurno. Ovakvim „ugostiteljima “ u našem gradu zasigurno nije mjesto - navodi Štifanić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda