Obavijesti

News

Komentari 677

Mamić sada prijeti i ubojstvom: Pobit ću vas i grkljan iščupat!

Mamić sada prijeti i ubojstvom: Pobit ću vas i grkljan iščupat!
4

Gazda Dinama je pod istragom DORH-a jer je na sastanku napao Željka Pakasina, Davora Ćurkovića i Branka Murića, oca Dinamovog mladog nogometaša Roberta

VIDEO

Zdravko Mamić pod istragom je DORH-a zbog prijave za prijetnje smrću. Prijetio je Željku Pakasinu, Davoru Ćurkoviću i Branku Muriću, ocu Dinamova mladog nogometaša Roberta (17).

- Pobit ću vas, iščupat ću ti grkljan - grmio je bijesni Mamić na spomenutu trojku na sastanku u klupskim prostorijama na maksimirskom stadionu u prosincu. 

Bio je nezadovoljan jer je Robert Murić na izlaznim vratima kluba, a njegovim odlaskom Mamić bi izgubio milijune. Dinamov izvršni predsjednik navodno je potpuno izgubio kontrolu, psovao i derao se na trojac koji brine o mlađemu Muriću. Željko Pakasin je Murićev obiteljski prijatelj, a Davor Čurković nogometni menadžer. Nekontrolirani Mamićev ispad ih je, kako doznajemo, zgrozio i prestrašio.

U Općinskom državnom odvjetništvu potvrdili su nam da je protiv Zdravka Mamića podnijeta kaznena prijava zbog prijetnje. Za ovaj slučaj predviđena je kazna zatvora do tri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U tijeku je provođenje dokaznih radnji - dodali su.

Iz neslužbenih izvora bliskih istrazi doznajemo da je Mamić prijavljen DORH-u nekoliko dana nakon sastanka. Jedna od odvjetnica Dinamova gazde, Jadranka Sloković, nije željela komentirati slučaj, rekla je tek da se obratimo Općinskom državnom odvjetništvu. Mamić je s momčadi u Turskoj na pripremama i nije nam se javljao.

Mamić je do sada bio suočen s tužbama za uvrede, fizičke nasrtaje, torbarenje... No ove su zasad najteže. Nije očekivao da će mu se netko suprotstaviti na ovakav način.

Mamić je nervozan jer i Halilović iz Dinama želi otići bez odštete

Izvršni predsjednik Dinama nervozan je jer isti plan kao Murić ima i Alen Halilović, otići uz minimalnu odštetu, a Mamić je za njega već imao ponudu od 13 milijuna eura. Plan je na toj dvojici bio utržiti oko 20 milijuna eura, a mogli bi otići za manje od milijuna, pa je Mamić “eksplodirao” na pregovorima s Murićevima. Davora Ćurkovića Mamić poznaje otprije, a Željku Pakasinu je vjenčani kum. Zbog toga se vjerojatno malo “opustio” i, po tko zna koji put, pretjerao.

- Ne želim to komentirati - kratko se javio Željko Pakasin. Ni ostali sudionici zasad ne žele javno raspravljati o ovom slučaju.

Bez obzira na ove optužbe i iskaz koji je Zdravko Mamić dao, brat Zoran priključio je Roberta Murića prvoj momčadi i poveo ga na pripreme. Pitanje je samo je li se kasno sjetio. Murićevi zastupnici navodno su mu pronašli ozbiljan europski klub. I Mamić je nedavno rekao kako ima dobre ponude za Murića, no to ih ne zanima. Zbog nepravilnosti pri potpisivanju ugovora Murić bi mogao biti slobodan od 12. ožujka, kad napuni 18 godina, i zbog toga su oni sad u vrlo komfornoj situaciji.

Naime, Murićevi, ali i Halilovićevi odvjetnici, otkrili su da je pri potpisivanju ugovora s maloljetnim igračem potrebno da, osim roditelja, bude nazočan socijalni radnik. Niti u jednom od ova dva slučaja nije ga bilo, pa zbog toga vjeruju kako bi mogli otići bez odštete, odnosno za 90.000 eura po svakoj godini koju su proveli u klubu. Za Murićeve tri godine Dinamu bi pripalo samo 270.000 eura, a Mamić u njemu vidi milijune.

Kako se sad čini, pogotovo i zbog ove tužbe, teško je očekivati da će nakon svega Robert produljiti ugovor s maksimirskim klubom. Izvjesno je tako da Dinamo i Mamić na njemu neće zaraditi velik novac, a moguće je da Dinamov čelnik zaradi ozbiljnu kaznu, možda čak i zatvorsku.

Dosadašnje je tužbe Mamić rješavao nagodbom.

- Ma meni se ni ne da ići na sud, dogovorimo se i odmah platim odštetu da ne gubimo vrijeme u sudnicama - rekao je jednom prilikom Mamić.

Prijetio je prije nekoliko godina i novinarima

- Jednog tresnem, odem na 15 dana u ćorku. Kad se vratim, opet jednog tresnem, pa opet na 15 u ćorku i tako jednog po jednog - urlao je jednom prilikom Mamić.

Snimile su to i kamere, no tad je prošao bez ikakvih sankcija. Prošao je dobro i u slučaju poticanja na mržnju. Tužio ga je ministar Željko Jovanović, kojem je Mamić rekao "da je Srbin i da mrzi sve hrvatsko".

Sudac Rafael Krešić odbacio je optužbe jer "nije Dalaj Lama da bi ga ljudi slijedili", pa je Mamić prošao bez kazne, a tužitelji su tražili da mu odrede godinu dana rada za opće dobro.

Dvaput je najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa prenoćio u pritvoru, zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti te zbog poticanja na mržnju. Na stadionu Kantrida napao je šefa riječke POA-e Nikolu Mandekića, a fizički se obračunao i s arhitektom Miljenkom Mesićem

Iz svega je dosad izlazio neokrznut. Načeo ga je, barem malo, samo Eduardo da Silva. Nepravomoćno su njegovi ugovori s Mamićem proglašeni ništavnim, a odnos je proglašen robovlasničkim.

Vidjet će se kako će se ovaj slučaj rasplesti, hoće li DORH ozbiljno shvatiti riječi Dinamova izvršnog predsjednika kako će "ih sve poubijati i iščupati grkljan". U takvim se situacijama Mamić uglavnom branio da je bio vruće glave, te da nikad nikome nije naudio, pa onda ni prijetnje ne treba shvatiti ozbiljno. Dobije li zatvorsku kaznu, bit će to ujedno kraj Mamićeve vladavine u Dinamu. Mogao bi u tom slučaju izgubiti puno više od iznimno talentiranog igrača Roberta Murića.

1. Prijetio šakama Josipu Šoiću. Spasio se skokom preko ograde stadiona

Dinamo 1992. mijenja ime u HAŠK Građanski. Predsjednik Josip Šoić Mamića ne želi imenovati sportskim direktorom, pa mu Mamić prijeti batinama.

2. Zbog Mamićeva ispada Dinamu zabranjena europska natjecanja na godinu dana

Mamić je 1994. napao delegata utakmice nakon europskog sraza s Auxerreom. Dinamo su izbacili iz svih europskih natjecanja na godinu dana.

3. Potukao se u Gradskom poglavarstvu jer mu nisu htjeli izdati lokacijsku dozvolu

Tražio je 2003. dozvolu za gradnju. Kad mu ju je pročelnik Miljenko Mesić odbio izdati, potukli su se. Mamić je iz gradskog ureda izašao krvave glave.

4. Na stadionu ošamario lokalnog šefa tajne službe, policija nije ni trepnula

2006. s Mamićem je sjedio tadašnji šef PUZ-a i bliski prijatelj Marijan Tomurad. Mamić je ošamario šefa SOA-e Nikolu Mandekića. Policija nije smjela reagirati.

5. Izvrijeđao i omalovažavao novinarku 24sata. Za novinare kaže da su izdajnici

Kurvetina, đubre, klošaru..., samo su neki od brutalnih uvreda kojima časti novinare. Divljački i prostački se obrušio na tadašnju novinarku 24sata Romanu Eibl.

6. Trn u oku mu je ministar sporta Željko Jovanović, kojem prebrojava krvna zrnca

2013. obrušio se na ministra Željka Jovanovića. Rekao je da Srbin koji nije radio u školstvu i sportu ne može voditi važan resor. Sud misli da to nije govor mržnje.

7. Divlja i u sudnicama, suci ne reagiraju. Oštećeni podnose privatne tužbe

Na ročištu s Eduardom 2013. vrijeđa njegova odvjetnika Ivicu Crnića. Nazvao ga je monstrumom, lašcem, tatinim sinom i mišem. Crnić ga je tužio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 677
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina