Obavijesti

News

Komentari 366

Milinović pozvao Mateju da se vrati kući, ali ona mu ne vjeruje

Milinović pozvao Mateju da se vrati kući, ali ona mu ne vjeruje
2

Ne vjerujemo Milinovićevoj izjavi. Nećemo se vraćati dok naš odvjetnik ne poništi svu dokumentaciju o oduzimanju djeteta ili dok ne dobijemo rješenje, poručio je par

VIDEO

Osobno jamčim mladom paru da će dijete ostati s njima i pozivam ih da se jave Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi kako bismo im vratili povjerenje u institucije i pomogli im, rekao nam je ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade Darko Milinović.

Mateja i Stanko poručili su putem svog prijatelja kako se neće vratiti kući.

- Ne vjerujemo Milinovićevoj izjavi. Nećemo se vraćati dok naš odvjetnik ne poništi svu dokumentaciju o oduzimanju djeteta ili od ministra dobijemo rješenje da je dokumentacija poništena - poručio je mladi par.

Javnost već nekoliko dana prati priču o maloljetnoj Mateji V. (17) i njezinom dečku Stanku Ž. (25), koji su dva puta pobjegli kako im socijalna služba ne bi oduzela jednomjesečnog sina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministar i njegovi suradnici pokušavaju stupiti s Matejom i Stankom u kontakt preko njihove rodbine, ali za sad neuspješno. Ministar je kazao kako je inspekcija Ministarstva utvrdila niz stručnih nepravilnosti u radu Centra za socijalnu skrb Koprivnica te kako je Centar u slučaju mladog para mogao i trebao poduzeti niz drugih mjera kojima bi im se pomoglo prije nego su predložili da im se oduzme dijete.

Zbog svega je slučaj oduzet Centru u Koprivnici te će od sada biti u nadležnosti Centra za socijalnu skrb Križevci. Još se ne zna hoće li biti kakvih sankcija za Sonju Petrović, ravnateljicu Centra Koprivnica.

Pomoć ponudio i gradonačelnik Mršić

Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić također je ponudio pomoć mladom paru. Nudi im besplatno korištenje gradskog stana na šest mjeseci čime bi riješili stambeno pitanje. Apelirao je i na Centar za socijalnu skrb da povuče žalbu na odluku suda kojim se odobrava Stanku i Mateji da se ožene.

Ponovno pobjegli

Mladi par je posljednja četiri dana proveo kod Stankove sestre u Koprivničkim Bregima. Rekli su da će tu ostati i u petak razgovarati sa djelatnicima socijalne službe koji su najavili da imaju rješenje kojim će svi biti zadovoljni. Stankova sestra čak je rekla da će bratu i njegovoj djevojci dati svoju kuću kako bi mogli zadržati sina.

- U Slatini smo doznali da je za nama raspisana tjeralica, što nas ljuti jer ispada da smo kriminalci. Ostali smo šokirani nakon što smo doznali zašto, po njihovom mišljenju, nismo dobri roditelji. Moramo dati dijete jer je Mateja maloljetna, nismo vjenčani, boja zidova sestrine kuće nije dovoljno živa za bebu, kuhinja i stol su premali, imamo premalo namještaja, a veranda nije zatvorena, ispričao je u četvrtak Stanko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 366
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS