Obavijesti

News

Komentari 25

Mislila da potpisuje zajam, a potpisala prodaju dijela stana?

Mislila da potpisuje zajam, a potpisala prodaju dijela stana?
1

Andrea Seradarušić tvrdi da je došla posuditi 250 eura kod Nusrete Đurđević i da su potpisali ugovor. No, na kraju je ispalo da je potpisala kupoprodajni ugovor za stan

VIDEO

Na bjelovarskom Općinskom sudu je u tijeku parnica koju je u ime Andreje Seradarušić, 22. kolovoza pokrenuo Centar za socijalnu skrb, kao posebni skrbnik, protiv Nusrete Đurđević, radi poništenja ugovora o kupoprodaji nekretnine. Prema kupoprodajnom ugovoru od 2. svibnja ove godine Serdarušić je prodala svoju četvrtinu suvlasničkog dijela stana koji je naslijedila zajedno s troje djece nakon smrti supruga hrvatskog branitelja. Serdarušić opovrgava da je svoj idealni dio stana (21 m2) od 84 četvornih metara, koji se nalazi u Bjelovaru u Cvjetnoj ulici, prodala za 10.000 eura. Tvrdi da nije bilo priče o prodaji stana, već da je došla posuditi 250 eura. 

- Željko i Nusreta su pristali dati mi pozajmicu pod uvjetom da potpišem primitak novca. Otišli smo do njihovog odvjetnika koji je napravio ugovor, a ja sam ne gledajući točno što potpisujem kod javnog bilježnika ovjerila kupoprodajni ugovor o prodaji jedne četvrtine stana, umjesto ugovora o pozajmici 250 eura. Dobila sam 250 eura, a ne 10.000 eura - tvrdi Serdarušić, koja u stanu živi s najmlađim od troje djece. 

No, najintrigantnije je što ona nije ni mogla sklopiti ugovor budući da je sudskom odlukom od 18. veljače 2010. godine lišena poslovne sposobnosti. U Centru su potvrdili da nije tražila suglasnost oko prodaje stana. Obje strane govore da su žrtve prijevare.

Nusreta i njezin suprug Željko govore da im je Serdarušić, često nudila stan da ga kupe. Nakon ostavinske rasprave donijela je kod njih u Ulicu Pere Biškupa sve dokumente vezane uz predmetni stan, te su zajedno otišli odvjetniku Vladi Pjevaču, koji je sastavio ugovor. Đurđevići tvrde da je kupoprodajni ugovor potpisala tek kad je pred svjedocima primila 10.000 eura. 

- Potom smo otišli kod bilježnika gdje nije imala primjedbi i potpisala ugovor. Prevareni smo žena i ja, jer nam ne daje stan niti vraća novac - kažu Đurđevići. Podsjećamo da su Đurđevići već izgubili sudski spor protiv Zdravka Jankovića, kojemu je vraćen stan od 42 kvadrata u istoj zgradi u susjedstvu Serdarušićevih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...