Obavijesti

News

Komentari 69

"Mislio sam da je medo mrtav, a onda se on digao i otišao..."

"Mislio sam da je medo mrtav, a onda se on digao i otišao..."
6

Iako krvave glave i prilično ošamućen, medvjed, kojeg je auto udario na cesti kod Slunja, pribrao se i otišao. Intervenirala je i policija koja vozače poziva na oprez

VIDEO

Izašao sam iz auta i kad sam se primaknuo, shvatio sam da medvjed još diše. Ne mogu vjerovati da ga je netko udario i samo tako ostavio da leži na cesti - kaže Tomislav Gašparović, koji je na cesti D1 u Broćancu kod Slunja oko 2 ujutro naišao na stradalog medvjeda.

Ispočetka je mislio da je mrtva divlja svinja, vratio se i odlučio pozvati policiju da životinju maknu s ceste. Kad se približio, shvatio je da se radi o smeđem medvjedu, kojemu je vjerojatno i spasio život.

- Mogao ga je još netko udariti dok je tamo ležao. Ta je dionica, naime, prilično mračna i maglovita. Ja sam se, i ne znajući da je još živ, jednostavno morao vratiti natrag i pozvati policiju jer me bilo strah da netko, zbog takvih uvjeta na cesti, ne nagazi na životinju i ne nastrada. Parkirao sam automobil ispred i tada sam shvatio da se radi o medvjedu. Upalio sam sva četiri žmigavca i čekao pomoć - opisuje odgovorni Tomislav svoju neobičnu avanturu.

- Kad smo mu se prijatelj i ja približili, medvjed se pridigao, kako se vidi na fotografiji. Pokušavao je ustati, ali bilo mu je teško. Bio je prilično ošamućen, na glavi mu je bilo krvi. Takvog ga je zatekla i policija. Kako nas se toliko okupilo, nekako se pribrao i otišao svojim putem - priča Tomislav.

Policija iz Slunja potvrđuje da je bilo tako. U Karlovačkoj županiji su, kažu, naviknuli na nalete auta na srne ili pse, ali rijetko kad žrtve su ovako krupne, još k tomu zaštićene životinje. Vozače pozivaju na oprez, prilagodbu uvjetima vožnje i poštivanje prometne signalizacije. Podsjećaju da za nalet na životinju zbog kršenja prometnih propisa pokreću prekršajni postupak prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

24sata
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...