Obavijesti

News

Komentari 137

Muškarac koji si je zabio nož u prsa stanodavcu zapalio stan

Muškarac koji si je zabio nož u prsa stanodavcu zapalio stan
18

Radovan Senčar (53) sam se ranio nožem. Policija ga je tražila jer je oštetio podstanarski stan iz kojeg ga je gazda izbacio. Ima poduži policijski dosje...

VIDEO

Nakon policijske potjere po Tomislavovoj ulici u Kninu teške tjelesne ozljede opasne po život u subotu navečer zadobio je 53-godišnji Radovan Senčar iz Čakovca. Nisu ga ozlijedili policajci, već je bjegunac, kad je vidio da ne može pobjeći, sam sebi zabio nož u prsa.

Čakovčanin je šetajući Tomislavovom ulicom naletio na policajce, od kojih je jedan bio u uniformi, a drugi u civilu - pričaju očevici potjere.

- Pretrčao je cestu, i ušao u haustor iza Konzuma. Jedan policajac je potrčao za njim, a drugi je išao okolo, da ga dočeka. Našao se pred 2,5 metarskim zidom, a dva policajca iza sebe. Pokušao je preskočiti zid, a kad je vidio da ne može. izvadio je nož i zario si ga je u grudi - ispričao nam je očevidac.

Ubrzo je stigla Hitna pomoć. Bio je životno ugrožen, ali uspjeli su ga spasiti. Ravnateljica Opće bolnice Knin Antonela Karačić kaže da nakon operacije više nije životno ugrožen.

Čakovčanina Senčara (53), koji si je sinoć u Tomislavovoj ulici u Kninu nakon neuspjelog bijega zario nož u prsa, policija je tražila zbog razbijanja u unajmljenom stanu. Naime, Čakovčanin je u Kninu živio kao podstanar i gazda ga je odlučio izbaciti iz stana. Još 4. kolovoza 68-godišnji vlasnik mu je otkazao podstanarstvo i rekao mu da mora izaći. Čakovčanin nije htio van, a kad ga je 28. kolovoza vlasnik još jednom na to podsjetio, izgubio je živce. U stanu je porazbijao stvari i pobjegao. 

- U stanu u kojem je jedno vrijeme bio podstanar, u kući pored moje, upalio je električno kuhalo i na njega nabacao posteljinu. Isto je učinio i u garaži poviše koje stanujem, s tim da je ovdje još otvorio i plin. U noći sam osjetio smrad nagorjele tkanine i izašao sam vidjeti što se događa. Srećom, imao sam lagan san, pa sam uspio spasiti život i imovinu - ispričao nam je njegov 68-godišnji stanodavac Milan Bradaš. 

Senčar je kod njega došao početkom srpnja. Od Bradaša je stan za bivšeg kažnjenika tražio odvjetnik kojeg je poznavao. Stanovao je u njegovoj kući u Žagroviću kraj Knina do 4. kolovoza, kada su Bradašu u goste stigli neki prijatelji i Senčar je morao van. Dolazak prijatelja, zapravo je bilo opravdanje. Bradaš se Senčara htio riješiti jer mu je bio više nego sumnjiv.

- Pozdravili smo se i čovjek je otišao. Međutim, naknadno sam shvatio da je skoro mjesec dana noću ulazio kroz prozor i da je spavao u kući bez moga znanja. Bilo mi je sumnjivo jer mi je stalno nestajala hrana i piće, a u kući sam nalazio sitnice, poput punjača za mobitel, koje mi ne pripadaju. Tako je ispalo da sam ga 28. kolovoza zatekao u stanu i izbacio ga. Lijepo sam mu rekao da tu više ne smije dolaziti. Sutradan se vratio kako bi mi se osvetio - ispričao nam je Bradaš.

- Išao sam čovjeku napraviti uslugu. Odvjetnik Sorić mi je rekao rekao da je Senčar u zatvoru bio zbog napada na službenu osobu. Tek kad je bio očevid saznao sam o čemu se zapravo radi. Sudac mi je rekao da je čovjek ubio suprugu i roditelje i da je nakon odsluženog dijela kazne zbog dobrog vladanja uvjetno pušten na slobodu. Mogao sam bez glave ostati - kaže Bradaš, koji je sada s razlogom ljut na odvjetnika koji mu je preporučio takvog podstanara.

Bradaš je policiji prijavio kazneno djele uništenja i oštećenja tuđe stvari, a dan kasnije je razbijač zatečen u Tomislavovoj ulici i ozlijedio se nožem.

Ozlijeđeni Senčar prebačen je hitno u kninsku bolnicu. Operiran je i više nije u životnoj opasnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.