Obavijesti

News

Komentari 279

U kamionu na Tovarniku našli 4,75 milijuna eura u gotovini

Kako doznajemo, kamion je na graničnom prijelazu pokušao napustiti Hrvatsku i otići prema Srbiji. Vozača, srbijanskog državljanina su uhitili, a kamion su zaplijenili

VIDEO

Na Graničnom prijelazu Tovarnik na izlazu iz Hrvatske granična policija zaplijenila je 4,75 milijuna eura.

Najveća je to zapljena gotovih novčanica u hrvatskoj povijesti. Kako doznajemo, novac su pronašli u kamionu s prikolicom slovenskih registracijskih oznaka. Kamion je vozio srbijanski državljanin, a ‘zaskočila’ ga je granična policija vukovarsko-srijemska.

- Jedan od strateških prioriteta Ravnateljstva policije je i pojačana kontrola kamiona u tranzitu i izlaska roba iz Hrvatske. Ova zapljena je rezultat naših akcija - kažu u Ravnateljstvu policije.

Novac su brzo izbrojali, a je li riječ o krivotvorinama ili važećim novčanicama, otkrit će vještačenjima. No prema preliminarnim rezultatima pregleda novčanica, čini se kako je riječ o eurima koji nisu krivotvorine.

- Novac smo zaplijenili u utorak tijekom redovne granične kontrole - kažu u policiji.

Vozača su uhitili. Od njega pokušavaju doznati od koga je i gdje novac preuzeo, koje mu je bilo krajnje odredište te je li riječ o uobičajenoj i ustaljenoj ruti. Za sada se zna kako je milijune eura pokušao iz Hrvatske ‘uvesti’ u Srbiju. Policija surađuje i s kolegama u okruženju, sa slovenskom i srbijanskom policijom.

O detaljima nisu mogli govoriti kako ne bi, kažu, ugrozili istragu jer riječ je o najvećoj zapljeni gotovine ikad. Dosad je policija uglavnom plijenila krivotvorene novčanice.

Policiji je cilj, kažu, otkriti i pošiljatelja i primatelja, ali i porijeklo novca. U tri dana istrage u tri zemlje ispitali su više desetaka ljudi. Neslužbeno, zasad nemaju ništa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 279
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa