Obavijesti

News

Komentari 67

Na Psihijatriji: Prokrijumčarila upaljač u sobu i zapalila se

Događaj se zbio još 15. rujna, ali je obitelj tek sada prijavila slučaj policiji koja provodi istragu. Žena (50) je prebačena na Odjel kirurgije i već je dvaput operirana

VIDEO

Šibenčanka (50) se zapalila u sobi pod nadzorom na Odjelu psihijatrije Opće bolnice Šibenik. Zadobila je teške opekotine glave i ramena. Događaj se zbio još 15. rujna, ali je obitelj tek sada prijavila slučaj policiji koja provodi istragu. 

Službenih informacija iz policije nema, a iz bolnice saznajemo je žena u sobu prokrijumčarila upaljač. Navodno je nenamjerno zapalila vatru koja joj je zahvatila kosu i odjeću.  Osoblje ju je odmah ugasilo, ali je ipak zadobila teške tjelesne ozljede

S Odjela psihijatrije prebačena na Odjel kirurgije i već je dvaput operirana. Bolnica je osnovala interno povjerenstvo koje je utvrdilo činjenice.

- Dogodilo se da je jedna bolesnica u akutnom psihotičnom stanju pored svih mjera sigurnosti očito zaobišla sustav. Imala je skriven upaljač, kojeg osoblje nije uspjelo pronaći i oduzeti ga. Unijela ga je u sobu i nezgrapno baratajući u trenutku, dok nitko nije gledao, zapalila si je kosu i košulju. To je bio jedan jedini tren, nakon čega je osoblje reagiralo, ugasilo vatru i pružilo pomoć ženi - rekao nam je sanacijski upravitelj šibenske bolnice dr. Ante Županović.

Odjel psihijatrije jedino je mjesto u šibenskoj bolnici gdje je dopušteno pušiti. Puši se u posebnom dijelu i to pod stalnim nadzorom bolničkog osoblja. Cigarete i upaljače čuvaju medicinske sestre i tehničari.

- Iako zbog zaštite prava pacijentice svi podaci ne smiju biti dostupni, ovdje je bitno napomenuti da nije utvrđeno je li pacijentica požar izazvala namjerno. Nigdje se ne spominje moguća namjera samoozljeđivanja - kaže Županović.

Interno povjerenstvo bolnice ispitalo je slučaj i očitovanje će u ponedjeljak biti dostavljeno Ministarstvo zdravstva i obitelji, na njihov zahtjev. Županović smatra da ovdje nije napravljen nikakav propust, već da je dugogodišnja pacijentica nekako zaobišla mjere sustava sigurnosti koje su uredno provođene.

- To je najsigurniji sustav sigurnosti i nešto ovakvo sada se dogodilo prvi put. Osoblje je reagiralo vrlo brzo i život pacijentice ni u jednom trenutku nije bio ugrožen. Sve se zbilo u jednom trenutku - kaže Županović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"