Obavijesti

News

Komentari 965

Nakon razgovora s policijom Kristinu Ćurković (23) pustili

Nakon razgovora s policijom Kristinu Ćurković (23) pustili
13

Splitska aktivistica, nakon što joj se dva dana gubio svaki trag, pronađena je u subotu na području Dugog Sela. Razgovarala je s policijom koja ju je zatim pustila

VIDEO

Kako doznajemo, Kristina Ćurković je nakon razgovora sa zagrebačkom policijom puštena jer u njezinom postupku nije bilo elemenata kaznenog djela. 

Poslije razgovora s policijom ostala je u Zagrebu na nepoznatoj adresi, doznajemo od njezinih prijatelja. Zbog svađe s majkom ne želi se vratiti u Split.

U subotu navečer Kristina je pronađena na području Dugog Sela živa i zdrava, nakon što joj se dva dana gubio svaki trag. O njezinom pronalasku obaviještena je i njezina obitelj.

Nestanak splitske aktivistice Kristine Ćurković (23), članice splitskog ogranka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara policiji je prijavila sestra, a njezino ime bilo je i u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Prijatelji: Kristini su prijetili smrću, ali ih policija nije ozbiljno shvatila

Kristinini prijatelji su se u subotu u 15 sati početi okupljati na Zrinjevcu u Zagrebu odakle su pozvali sve da se uključe u potragu. Poručili su da apeliraju na policiju jer je Kristina dobivala prijetnje smrću

- Prijetnje je prijavila, ali policija do sada nije ništa poduzela. Mislimo da nisu ozbiljno shvatili svoj posao. Najvažnije je da se Kristinu pronađe - rekao je Kristinin prijatelj Borna Jurčević (27). 

Dodali su kako misle da je njezin nestanak povezan s njezinim istupima u javnost

-  Na ovaj način joj želimo pomoći jer je ona istupila u ime sve djece branitelja - rekli su i najavili okupljanja podrške u Splitu, Zadru i Zagrebu u nedjelju u 15 sati

Kristina je prije nestanka bila na dočeku Nove u Vukovaru

Kako je objavio www.braniteljski-portal.hr, poznanik se zadnji put čuo s Kristinom 2. siječnja oko 17 sati dok je bila u Zagrebu. Trebala je krenuti za Split, a bila je u društvu s nekim tko joj se predstavio kao sudionik Križnog puta. 

Enver Arnautović, kod kojega je Kristina bila u gostima od nedjelje do četvrtka, ispričao je za Večernji list kako mu se javila porukom kada je stigla u Zagreb. Kasnije ju je više puta nazivao no nije se javljala. 

Nagovarao ju je da još ostane u Vukovaru, gdje je došla na Thompsonov koncert 29. prosinca i dočekala Novu godinu, no kazala je da zbog obaveza na fakultetu, 7. siječnja, mora biti u Splitu. 

Ćurković je pažnju javnosti privukla bacanjem jaja na HDZ-ovce u Omišu, a potom performansima skidanje zastave EU sa zgrade Gradskog poglavarstva u Splitu kao žestoka protivnica ulaska u Europsku uniju. Krajem studenog prijavila je policiji prijetnje smrću i silovanjem koje su joj na Facebook profil stigle zbog političkog aktivizma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 965
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je