Obavijesti

News

Komentari 177

Razbili lanac dilera: Uhitili su 7 ljudi, za neke raspisali tjeralice

Razbili lanac dilera: Uhitili su 7 ljudi, za neke raspisali tjeralice
17

Potvrđeno je da se akcija u Dubrovniku provodi u suradnji s USKOK-om, a cilja se na preprodavače i dilere kokaina, amfetamina i marihuane. Uhićenja provode i u BiH

VIDEO

Na više lokacija u Dubrovniku policija naoružana dugim cijevima od četvrtka ujutro češlja Grad u akciji Gladius 3.

Doznaje se da je riječ o koordiniranoj policijskoj akciji razbijanja krijumčarskog lanca kokaina. Nešto iza 9 sati privedeni su Tomislav Zucalo (38) koji je od ranije poznat policiji, te Alen Perišić , vlasnik poznatog dubrovačkog kafića 'What's Up', javlja Dubrovački dnevnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:20

Ubrzo su u Villa Palmu, sjedište dubrovačke policije privedeni i Antonio Miljević , konobar kafića 'What's Up' i Ana Perović, također otprije poznata policiji, javlja Dubrovački vjesnik .

Policija uz pomoć psa tragača pretresa i izletnički brod Jug Dubrovnik, vezanog u Rijeci dubrovačkoj, u vlasništvu Damira Katanića, koji je također priveden . Pas je na brodu otkrio tablete koje su izuzete, a njihov sastav utvrdit će se analizom. Navodno je riječ o amfetaminima.

U Villa Palmu doveden je i poslovođa NoneNina bara, Denis Pršić 'Pupak' te Anes Duraković, javlja Dubrovački dnevnik . Pršić je ubrzo pušten, no policija neke ljude koje je tražila nije pronašla na kućnim adresama te su za njima raspisane međunarodne tjeralice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:16

Policija je od ranog jutra u akciji na lokacijama u gradu i prilazima, a prvo su krenuli od kafića 'What's Up' kao i u Sustjepanu i na Dupcu. U Dubrovniku se pretražuje nekoliko kuća i stanova, a prema saznanjima Dubrovačkog dnevnika policija je i ispred kluba NoneNina u staroj gradskoj jezgri.

Akcija i u BIH, privode i policajce

Duge cijevi viđene su i na ulicama gradova u susjednim zemljama.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske na području Banjaluke i Trebinja provode akciju "Maska" te provodi uhićenja više ljudi, među kojima ima policijskih službenika . Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH u vezi s kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i krijumčarenja, izvršenih u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika, priopćeno je iz MUP-a RS.

Akcija u suradnji s USKOK-om

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Adriana Biskup za Dubrovački dnevnik potvrdila informaciju o provođenju akcije i kriminalističkog istraživanja u suradnji s USKOK-om . Kazala je kako je riječ o završetku kriminalističkog istraživanja, no više informacije ne može davati zbog aktivnosti iz nadležnosti USKOK-a.

Neslužbeno se doznaje da su akcijom Gladius obuhvaćeni preprodavači kokaina, sintetskog amfetamina i marihuane.

Ostojić: Ne znam ništa o akciji

Ministar Ranko Ostojić prije sjednice Vlade rekao je kako ne zna ništa o akciji u Dubrovniku.

- Policija dobro radi svoj posao - rekao je.

Prije dvije godine uhitili 51 čovjeka

U travnju 2013. godine provedena je slična akcija naziva Gladius . Podsjetimo, tada je uhićen ukupno 51 čovjek u jednoj od najopsežnijih koordiniranih akcija u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori. Uhićenja su bila koordinirana iz Dubrovnika, te je zaplijenjena veća količina droge i nešto oružja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.