Obavijesti

News

Komentari 30

Na Vrbanima je 'pao' zenički kralj droge s 18 kg marihuane

Na Vrbanima je 'pao' zenički kralj droge s 18 kg marihuane
3

Četvoricu koje su uhitili u Zagrebu doveli su na zagrebački Županijski sud gdje im je sudac istrage odredio jednomjesečni pritvor kako ne bi pobjegli ili ponovili djelo

VIDEO

Sulju Š. (37), Adisa S., Muhameda H. i Samira Đ. iz BiH policija sumnjiči da su dio organizirane skupine narkodilera koja je marihuanu iz Makedonije švercala u Hrvatsku. Uhitili su ih u Zagrebu u srijedu i četvrtak. Tijekom obrade pretražili su jednu obiteljsku kuću, tri stana i dvije garaže. Pronašli su oko 18 kilograma marihuane, skrivene u sefu u garaži te ispod kreveta, šest tableta ectasyja, 41.700 kuna, 1700 eura, 1500 KM i 275 dolara. Procijenjena vrijednost droge je oko 700.000 kuna. 

Osim njih četvorice, bosanskohercegovačka policija je na području Zenice, Tuzle i Busovače, uhitila pet muškaraca i jednu ženu stare između 30 i 36 godina, koji su dio iste skupine. 

Među njima je, pišu bosanskohercegovački mediji, i Suljina nevjenčana supruga Mirabela Č. (37).  Tom prilikom zaplijenili su ukupno 21 kilogram marihuane, poluautomatsku pušku sa skraćenom cijevi i pištolj kalibra 7,62 milimetra. 

Naime, kako je u petak na tiskovnoj konferenciji u PU zagrebačkoj rekao Anđelko Hrgić, pomoćnik ravnatelja policije BiH, akciju razbijanja lanca krijumčara započeli su 5. ožujka. 

Osumnjičene su tajno pratili te nadzirali njihove razgovore. Bili su pod prismotrom i kad su 11. ožujka u selu Dusina kraj Zenice pokušali likvidirati jednog suradnika s kojim su imali nerazjašnjene odnose i potraživanja. 

- Bilo je pitanje spašavati živote ili čekati drogu. Odlučili smo spasiti život - kazao je Hrgić. 

U pucnjavi je jedan muškarac lakše ozlijeđen, a sve koji su bili s njim u automobilu policija je uhitila. 

Sulju, kojeg su bosanskohercegovački mediji prozvali 'zenički kralj droge' jer visoko kotira u dilerskim krugovima u Zenici, sumnjiče i za poticanje na ubojstvo. 

Četvoricu koje su uhitili u Zagrebu doveli su na zagrebački Županijski sud gdje im je sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi pobjegli ili ponovili djelo, a Sulji i zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela. 

Drogu su švercali u plinskom spremniku u automobilu, što policija dosad nije imala prilike vidjeti. 

Inače, za Suljom je od 2010. godine bila aktivna tjeralica Općinskog suda u Zenici zbog izbjegavanja trogodišnje zatvorske kazne. Dosad je više puta uhićen i prijavljivan zbog trgovine drogom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela