Obavijesti

News

Komentari 23

Nasjeo: Zadranin (75) varalici dao više tisuća kuna za lančić

Muškarac (75) dobro isplaniranu i isceniranu prevaru nije 'otkrio' sve dok nije ostao sam s pozlaćenim lančićem čekajući da mu varalice 'isplate' njegov dio zarade

VIDEO

Naivno sam u 76. godini platio skupu školu, kazao nam je 75-godišnji Zadranin. On je u subotu nasjeo na štos prevaranata sa zlatnim lančićem. Zaskočili su ga u Ulici Stjepana Radića u Zadru oko 11 sati. 

- Čovjek je hodao kraj, a onda mi je podmetnuo nogu. Nisam pao, ali jedva sam zadržao  ravnotežu pa sam se obrecnuo na čovjeka pitajući ga što radi. On mi je kazao da me spriječio da ne zapnem na zlatni lančić na tlu te dodao da smo ga zajedno našli  - kazao nam je 75-godišnjak koji je želio ostati anoniman. 

Uslijedila je poznata priča o podjeli dobiti nakon što se "zlatni" lančić proda.

- Lanac je zbilja bio težak i vrlo lijep, ali nije bio zlatan nego tek malo pozlaćena bižuterija. Ja to nisam znao, a kad je pronalazač zaustavio "slučajnog prolaznika" i pitao ga zna li koliko vrijedi lančić, ovaj je kazao da nije baš zlatar nego urar, ali da lančić vrijedi barem 2000 eura jer ima 18 karata. Potom su "htjeli otići do zlatara", ali su zaključili da bi "zlatar javio policiji", a policija već "vjerojatno zna za gubitak tako vrijednog komada nakita" pa će im ga samo oduzeti i vratiti vlasniku. Pronalazač je potom  pitao "urara" hoće li ga on otkupiti, a ovaj je odmah kazao da hoće, ali da mu neće dati dvije tisuće eura nego tisuću jer i on mora nešto zaraditi. Bila je to samo predstava za mene jer su njih dvojica par varalica koji se poznaju od ranije, no ja nisam ništa posumnjao - kazao nam je 75-godišnjak. 

"Urar" je odmah iskeširao 500 kuna i otišao "kući u Bibinje" po ostatak, a pronalazač lančića ostao ga je čekati u kafiću sa 75-godišnjakom. Kako nije dolazio, a ovome se "žurilo", nagovorio je naivnog muškarca da mu isplati ostatak pa da mu  "urar" kasnije da novac po koji je išao u Bibinje. Dok je dizao novac s obližnjeg bankomata, kolega s kojim je pronašao zlatni lančić držao se dalje od kamere. Otišao je čim je dobio nekoliko tisuća kuna, a prevareni Zadranin, s lančićem u džepu, vratio se čekati urara u kafić. Čekao je, čekao, ali dočekao nije.. "Kliker" mu je proradio nakon sat i pol, pa se znatno lakših džepova, prošetao do policijske uprave. Prije toga svratio je u zlatarnu gdje mu je zlatar potvrdio da u ruci drži bižuteriju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.