Obavijesti

News

Komentari 390

U vrijeme eksplozije na Trgu kamere snimile crveni Ford

U vrijeme eksplozije na Trgu kamere snimile crveni Ford
26

Načelnik PU zagrebačke kaže da u ovoj fazi ne znaju da li je riječ o eksplozivnoj napravi ili pirotehničkom sredstvu. Nikoga još nisu priveli na obavijesni razgovor

VIDEO

Oko 2.30 sati došlo je do eksplozije u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića nasuprot kućnog broja 6. Pri tome je oštećeno jedno staklo. Nije bilo ozlijeđenih i očevid je u tijeku, rekao je u 11 sati načelnik  na zagrebačkom PU zagrebačke Goran Burušić.  Rekao je i kako u ovoj fazi ne znaju da li je riječ o eksplozivnoj napravi ili pirotehničkom sredstvu.

- Moglo bi biti jedno i drugo. Izuzeli smo tragove i čekamo nalaze vještačenja - kazao je Burušić. Dodao je kako su prvu informaciju o eksploziji dobili od policajca koji se našao u zoni eksplozije.

- Zona oko Trga ima više objekata koji su pod video nadzorom. Prikupljamo i pregledavamo snimke. Molimo građane koji su bilo što primijetili što bi moglo biti povezano s eksplozijom da se jave na broj 192 - kaže Burušić. Naglašava i da zasad nisu nikoga priveli na obavijesni razgovor. O povezanosti s prošlim eksplozijama ne mogu govoriti. 

- Policijski službenici su razgovarali s prolaznicima koji su bili u široj zoni eksplozije. Čuli su eksploziju no nisu imali korisnih informacija - kaže Burušić. 

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, naprava je postavljena sa sjeverne strane spomenika banu Jelačiću, a postoji mogućnost da je riječ o eksploziji jačeg pirotehničkog sredstva poznatog kao topovski udar. Policija pregledava snimke nadzornih kamera, na kojima je vidljivo da je u vrijeme eksplozije na Trgu bio crveni auto Ford.

Ostojić: Klonio bi se priča o terorizmu

- Policijska uprava zagrebačka izvijestit će o noćašnjem događaju. Klonio bih se bilo kakvih priča da je riječ o terorističkom znaku i sličnom, obzirom da je oštećena jedna ploča. Vidjet ćemo što će PUZ reći o mogućem povezivanju s prethodnim napadima. Ne mogu ništa povezati, jer nije još ni policija povezala - rekao je Ranko Ostojić, ministar policije.

Pirotehničar pregledao kante  za smeće, ništa nije našao

Policija je zbog očevida ogradila mjesto eksplozije, a zastoja u tramvajskom prometu nema. Iza 11 sati traku su povukli iza Harmice odnosno prema Dolcu i Katedrali i trenutno tamo traže tragove. Iza 12 sati došao je i pirotehničar u specijalnom odijelu i pregledao pet kanti za smeće. Ništa nije našao. 

Podsjetimo, Zagreb su u siječnju potresle dvije snažne eksplozije, u srijedu 9. siječnja u Podsusedu, te 11. siječnja na autobusnoj stanici na Aleji Bologne. U drugoj eksploziji ozlijeđen je Vojislav Blažević kojeg policija sumnjiči da je naprave i postavio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 390
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"