Obavijesti

News

Komentari 35

Nova optužnica protiv Bunića, oštetio tvrtku za 6,3 mil. kuna

Nova optužnica protiv Bunića, oštetio tvrtku za 6,3 mil. kuna
1

Tereti ga se da je kao direktor tvrtki Zagorje i Zagorje-Tehnobeton povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa te time počinio kazneno djelo protiv gospodarstva

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je još jednu optužnicu protiv Miroslava Bunića, bivšeg direktora tvrtki Zagorje i Zagorje-Tehnobeton.

Tereti ga se da je 2007. godine kao direktor dvaju trgovačkih društava, donio odluku o povećanju temeljnog kapitala Zagorje-Tehnobetona i to izdavanjem novih 410.000 dionica koje je upisala i uplatila Varaždinska banka (Vaba) za cijenu od 51,2 milijuna kuna, odnosno 125 kuna po dionici.

'Kazneno djelo protiv gospodarstva'

Pri tome je isključio pravo prvenstva tvrtke Zagorje kao jedinog osnivača i dioničara na upis tih dionica po navedenoj cijeni, te u ime Zagorja nekoliko mjeseci kasnije s Vaba bankom sklopio ugovor o kupnji tih dionica za 56,3 milijuna kuna odnosno po cijeni od 137,5 kuna po dionici. Time je oštetio tvrtku Zagorje za više od 6,3 milijuna kuna.

Bunića ŽDO zato tereti da je kao direktor dviju tvrtki povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa i time počinio kazneno djelo protiv gospodarstva, zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Bunić već bio u pritvoru zbog afere 'Remorker' i varaždinskog proračuna

Podsjetimo, Bunić je krajem 2013. godine završio u istražnom zatvoru kao jedan od osumnjičenika u slučaju izvlačenja novca iz Hrvatskih autocesta u aferi 'Remorker' nakon čega je dao ostavku na mjesto predsjednika uprave Zagorje-Tehnobetona.

Buniću to nije bio prvi posjet istražnom zatvoru

Početkom 2013. godine nekoliko je mjeseci u njemu proveo zajedno s bivšim gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom, bivšim varaždinskim pročelnikom za prostorno uređenje Stankom Vitezom te s Čehokovim zamjenikom Zlatkom Horvatom zbog sumnje da su oštetili gradski proračun za nekoliko milijuna kuna. Zbog tog je slučaja u svibnju ove godine protiv četvorice podignuta i optužnica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!