Obavijesti

News

Komentari 335

Oca terete za ubojstvo kćeri: Zakon ne priznaje eutanaziju

Oca terete za ubojstvo kćeri: Zakon ne priznaje eutanaziju
5

Iz milosrđa: Otac Marijane Gregurić (23) nije mogao gledati patnju teško bolesne kćeri. Ubio je kćer pa pokušao i sebe. Naš zakon ne priznaje eutanaziju

VIDEO

Joso Gregurić (56) u listopadu je nepokretnoj kćeri Marijani (23) dao tablete i izrezao je po ruci. Isto je napravio i sebi.

Ona je umrla, a on je preživio. Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podiglo je protiv njega optužnicu za ubojstvo. Otac je priznao da nije mogao više podnijeti patnje teško bolesne kćeri koja je praktički vegetirala posljednje tri godine. U tužiteljstvu doznajemo kako su se oko ovog slučaja lomila koplja jer naš zakon ne poznaje ubojstvo iz milosrđa, odnosno eutanaziju. Na kraju je pri pisanju optužnice prevagnulo to što ona nije svjesno rekla ocu da joj oduzme život. Djevojka je bila u budnoj komi, a svjedoci su potvrdili kako se upravo otac posvetio brizi za nju.

Nekoliko dana prije tragedije, od jakih je bolova jaukala i noktima grebla krevet. Njen otac to više nije mogao podnijeti. Svi se slažu, riječ je ponajprije o velikoj obiteljskoj tragediji, pa će se na ovaj slučaj gledati kao na temelj za eventualne izmjene zakona o ubojstvu iz milosrđa. Za ubojstvo Josu mogu osuditi na najmanje pet godina zatvora, a kako je slučaj osjetljiv, tužiteljstvo ne bi trebalo tražiti visoku kaznu.

Također, tijekom sudskog postupka može se tražiti ublažavanje kazne. Ipak, ostaje i pitanje njegove ubrojivosti, s obzirom na to da je pokušao samoubojstvo, a nakon tragedije liječio se u psihijatrijskoj bolnici.

Lijepa Marijana je tri godine vegetirala     

Marijana, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, posljednje tri godine bila je nepokretna. Do 2009. godine bavila se manekenstvom i nosila revije. No tada su započele glavobolje i liječnici su joj otkrili tumor na mozgu. Otišla je na operaciju u Zagrebu s koje se vratila potpuno nepokretna, a nije se mogla koristiti ni invalidskim kolicima.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 335

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak