Obavijesti

News

Komentari 206

Od trojice u automobilu nitko nije htio pomoći mladoj Lauri

Od trojice u automobilu nitko nije htio pomoći mladoj Lauri
1

S vozačem (22), koji je usmrtio učenicu, u autu su bili prijatelji. Svi su pobjegli s mjesta nesreće. Vozaču prijeti do osam godina zatvora, a njegovim suputnicima tri

VIDEO

Obitelj, prijatelji i školske kolege jučer su na groblju u Markovu polju uputili posljednje zbogom Lauri Vidaković (14). Odličnoj učenici Osnovne škole 'Marije Jurić Zagorke' u zagrebačkoj Dubravi život je ugasio u srijedu navečer pijani vozač (22) automobila, u Branimirovoj ulici.

Među vijencima koji su prekrili Laurino posljednje počivalište je i onaj kojeg je u ime obitelji poslao otac mladića koji je usmrtio djevojku. Zatekli smo ga jučer pred obiteljskom kućom, potpuno shrvanog. Na sam spomen tragedije oči bi mu zasuzile, a dok priča, brada mu podrhtava.

- Moj sin je napravio glupost i neka za to odgovara. Velika je to bol za obje obitelji, prevelika - odmahuje glavom otac mladića, kao da time pokušava odagnati sve ružno što se dogodilo u proteklih 48 sati. Za nesreću je doznao tek u četvrtak ujutro. Odmah se zaputio u Branimirovu na mjesto nesreće.

- Nisam vidio tragove kočenja i uvjeren sam da je moj sin nije vidio. Da, kontaktirali smo baku i djeda stradale djevojke i poslali smo vijenac - govori otac i okreće glavu kako ne bismo vidjeli da plače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na upit je li se nakon tragedije vidio sa sinom, odmahuje glavom.

- Ne, tražio sam da s njim razgovaram, ali me policajci nisu pustili k njemu. Čuo sam od policije da je imao 0,91 promil alkohola u krvi, dovoljno da ga mogu kriviti za nesreću. Strašna tragedija, prestrašna - kaže otac.

A posljednje riječi koje je Laura izustila baki Katici prije nego što će za sobom zauvijek zalupiti vrata obiteljskog doma bile su: 'Idem prijateljici na pizzu, brzo ću doći!'. Baki, koja je o djevojci skrbila, to nikako nije bilo drago jer ta prijateljica živi preko pruge.

- Brinula sam se o njoj, a sad je više nema. Sad je više nikad neću vidjeti - jeca baka dok joj se suze kotrljaju niz obraze. O smrti unuke obavijestili su ih nešto iza 21 sat te crne srijede. Čuvši strašnu vijest, baka i djed su pretrnuli.

Nakon što je Laura sa sestrom i prijateljicom otišla od bake, pretrčavala je cestu na Branimirovoj ulici. Njezina sestra prešla je cestu. Pogledala je iza sebe je li Laura uspjela proći, no ona je nepomično ostala ležati. Na nju je naletio Peugeot 206 koji je vozio Dino P. (22) iz Dugog Sela. S njim su u automobilu bili D. L. (23) i T. E. (20). Nakon što su udarili djevojčicu, nisu izašli iz auta i pomogli joj. Kukavički su pobjegli s mjesta nesreće u nadi da nitko neće otkriti što su učinili. 

Goran Stanzl/Pixsell

No, vozač je shvatio da mu je od siline udarca u Lauru otpala registracijska pločica. Zamaskiran se po nju vratio na mjesto nezgode, na kojem su se već okupili svjedoci. Ljudi su nekako uspjeli zapisati registracijsku oznaku te su javili policiji, koja je ubrzo uspjela uhvatiti bjegunca. Svjedoci nesreće ostali su skamenjeni prizorom bespomoćne djevojčice koja leži na cesti. Kad je policija uhvatila vozača Peugeota, izmjerili su mu 0,9 promila alkohola. 

Vozaču Peugeota zbog izazivanja prometne nesreće s obzirom na okolnosti prijeti 12 godina zatvora, a zbog vraćanja na mjesto nezgode i uzimanja registracijske tablice, kako bi se spriječilo dokazivanje o učinjenoj šteti, prijeti i do 8 godina zatvora. Dvojici mladića, koji su također bili u Peugeotu, prijeti do 3 godine zatvora zbog neprijavljivanja nesreće.

- Pretpostavljam da ih je uhvatio strah, no sigurno to nije učinio namjerno i ciljano. Mora odgovarati za to što je učinio - zaključio je otac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS