Obavijesti

News

Komentari 56

Osuđenom dileru kokaina su benzinom polili auto i zapalili

Osuđenom dileru kokaina su benzinom polili auto i zapalili
3

Zagreb: Muškarac maskiran kapuljačom i šalom zapalio je u srijedu Passat Marija Sove (47), koji je odslužio kaznu od dvije i pol godine zatvora zbog dilanja droge

VIDEO

Gori auto, plamen suklja! Vikali su to u srijedu navečer stanari zgrade u Ulici Matije Divkovića u Zagrebu i probudili ostale susjede. Odmah su izašli s protupožarnim aparatom i kantama vode te ga počeli gasiti.

Krivac za palež, odjurio je niz ulicu, ali par svjedoka uspjelo ga je vidjeti. Samo nekoliko minuta prije, odjeven u jaknu s kapuljačom i šala omotana oko lica, nepoznati muškarac prišao je Volkswagen Passatu Marija Sove (47), osuđenog za preprodaju kokaina. Stražnji desni dio automobila polio je benzinom, zapalio i dao se u bijeg. Dok su neki od stanara gasili vatru, drugi su micali automobile što dalje s parkirališta kako i njih ne bi zahvatila vatra. 

Ipak, požar se s zapaljenog Passata proširio na prednji kraj Nissan Micre parkirane u neposrednoj blizini. Brzo su došli vatrogasci i ugasili vatru. Odmah nakon njih došli su i policajci. Požarište su osigurali trakama i ujutro započeli s očevidom.

Anto Magzan/PIXSELL

- Obitelji Sova nema u stanu. Navodno su već neko vrijeme kod obitelji u Nizozemskoj - kratko nam je rekao svjedok požara koji je želio ostati anoniman.

Mario Sova (47) je na slobodi nakon što je odslužio kaznu od dvije i pol godine koju mu je 2012. izrekao Županijski sud u Zagrebu jer je tijekom 2009. na neutvrđen način nabavio 275 grama kokaina koje je zatim prodao Ivanu Percanu (29).

Nakon čak tri suđenja pravomoćno je oslobođen optužbe za ubojstvo Roberta Marana u ožujku 2000. godine ispred noćnog kluba Aquarius na zagrebačkom Jarunu. Protiv Sove se još vodi postupak zbog navodne umiješanosti u otmicu Puljanina Dine Marinkovića 2010. 

Prema riječima njegova odvjetnika Marka Smoleka, taj je slučaj dan u rad općinskom državnom odvjetništvu te on očekuje prekvalifikaciju djela. Naime, prema optužnici iz 2010., Sovu su teretili da je zajedno s Daliborom Marovićem nagovorio Marija Gliga i Mladena Popovića da u Puli otmu Dinu Marinkovića i od njega iznude 50.000 eura. 

Na autu su imali upaljena rotacijska svjetla pa je Marinković mislio da ga zaustavljaju policajci. Ruke su mu svezali lisicama i krenuli voziti. U jednom trenutku Gligu je ispao pištolj. Marinković ga je dohvatio, pucao u Popovića, ubio ga i uspio pobjeći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu