Obavijesti

News

Komentari 137

Pa, zar opet?! Avion CA zbog kvara ostao je na tlu u Danskoj

Pa, zar opet?! Avion CA zbog kvara ostao je na tlu u Danskoj
3

Dash 8-Q400 u petak je iz Kopenhagena trebao poletjeti u Zagreb. Ostao je prizemljen zbog kvara. Po putnike je nakon sati čekanja došao drugi avion

VIDEO

Prvi i zadnji put sam putovala Croatia Airlinesom, kazala nam je naša čitateljica koja je s ostalim putnicima osam sati u Kopenhagenu čekala hoće li avion poletjeti za Zagreb ili neće.

- Avion je trebao poletjeti prije podneva, no zbog kvara smo u zračnoj luci sjedili do večernjih sati. Poletjeli smo tek kad je po nas došao drugi avion - kazala nam je čitateljica.

Iako su se iz kompanije pobrinuli za putnike, čitateljica smatra da let previše košta da bi toliko vremena proveli zarobljeni u zračnoj luci.

CA: Avion je ostao na tlu zbog kvara 

U Croatia Airlinesu ispričavaju se putnicima zbog kašnjenja, a glasnogovornik Davor Janušić kazao je da je zrakoplov ostao prizemljen zbog kvara na ventilu motora za pneumatski sustav.

- U Kopenhagenu nemamo tehničku podršku. Rezervni dio imali smo u Zagrebu, pa su dva naša mehaničara redovnom linijom Zagreb - Bruxelles, koji je preusmjeren do Kopenhagena, odletjeli da otklone kvar - rekao nam je Janušić.

U Zagreb trebali stići oko 14 sati, a došli iza ponoći

Kazao je da je dio putnika iz Dasha preusmjeren na druge letove, dok je ostatak linijom kojom su stigli mehaničari vraćen u Zagreb. Putnici su u metropolu umjesto u 14 sati stigli tek poslije ponoći, a nakon noćenja u hotelu nastavili su putovanje do konačnog odredišta. Janušić kaže da se sve kompanije na dnevnoj bazi suočavaju s tehničkim kvarovima.

Avion Dash 8-Q400 nakon što su mu mehaničari zamijenili rezervni dio, prazan se vratio u Zagreb. Na avionu je obavljen planiran tehnički pregled nakon kojeg je ponovno uključen u promet na liniji Zagreb - Beč.

Croatia Airlines u svojoj floti ima šest aviona Dash 8-Q400. Posljednjih mjeseci zaredalo se da zbog kvara nisu mogli poletjeti, a najdramatičnije je bilo prisilno slijetanje u Zürich 27. rujna bez prednjih kotača, nasreću, bez ozlijeđenih.

Hrabri piloti Šitum i Ivanković su Ponos Hrvatske

Zrakoplov Croatia Airlinesa poletio je iz Zagreba prema Zürichu sa 60 putnika. Samo zahvaljujući stručnosti i prisebnosti kapetana Zvonka Šituma i kopilota Ivana Ivankovića, sigurno su dotaknuli tlo. Zbog svog čina izabrani su i za Ponos Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...