Obavijesti

News

Komentari 216

Paravinji će suditi za obično ubojstvo i kazna će biti manja?

Paravinji će suditi za obično ubojstvo i kazna će biti manja?
1

Mogu reći da mi je drago da je Vrhovni sud dopustio žalbu i razmatrao je. Iskoristit ću sve pravne mogućnosti da obranim klijenta, rekla je odvjetnica Paravinje

VIDEO

Postupak protiv Dragana Paravinje je, obzirom da je žrtva maloljetna, tajan, pa ni njegova odvjetnica Ankica Giljanović nije mogla preciznije pojasniti značenje 'pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja'.

- Mogu samo reći da mi je drago da je Vrhovni sud dopustio žalbu razmatrao je. Iskoristit ću sve pravne mogućnosti da obranim klijenta - rekla je odvjetnica Giljanović.

Ona je u žalbi uspjela dovesti u pitanje i pravilnost dokazivanja pokušaja silovanja, a time i  zaključak o ostvarenom kvalificiranom obliku kaznenog djela teškog ubojstva. Uspiju li u ponovljenom postupku postići barem da se odbaci pokušaj silovanja, otpast će i namjera prikrivanja pokušaja silovanja, a time i kvalifikacija djela teškog ubojstva. U tom slučaju sudit će mu se za obično ubojstvo, za koje je propisana manja zatvorska kazna.

- Već sam nakon izricanja presude kazala da ću žalbu temeljiti na činjenici da je osuđen temeljem nezakonito prikupljenih dokaza. Sve ostalo što bih rekla bilo bi ulaženje u meritum i povreda tajnosti - rekla je Giljanović.

Hoće li DORH raditi novu optužnicu?

Ona je Paravinju vidjela posljednji put 27. ožujka, na sjednici Vrhovnog suda gdje se odlučivalo o žalbi. Ankica Giljanović ne zna hoće li se suđenje ponoviti po istoj ili će DORH raditi novu optužnicu, kao ni to hoće li se svi svjedoci ponovno ispitivati.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.