Obavijesti

News

Komentari 142

Pijan je pokupio bicikliste pa pobjegao i ostavio ih na cesti

Pijan je pokupio bicikliste pa pobjegao i ostavio ih na cesti
7

Požega: Goran Višnjić (14) bori se za život u bolnici. Njegov prijatelj se spasio u posljednji trenutak. Na tinejdžere je Opel Corsom naletio pijani vozač A. H. (34)

VIDEO

Spasio sam se u posljednji tren skokom u polje soje dok mi je prijatelja pregazio pred mojim očima, opisao je Nebojša Karagača (16) iz Antunovca kraj Požege.     

Dok su se vraćali s igrališta iz obližnjeg Trenkova na njega i prijatelja Gorana Višnjića (14) u nedjelju oko 22 sata Opel Corsom požeških registracija naletio je pijani A. H. (34).

- Vozili smo bicikle kući i iza sebe smo čuli zvuk automobila kako se približava velikom brzinom. Nismo mu vidjeli svjetla. Samo se odjednom stvorio iza nas. Vikao sam prijatelju da skoči jer se vidjelo da ide ravno na nas i da će nas udariti - nastavio je Nebojša. Nakon što ih je udario na neosvjetljenom dijelu ceste nije se zaustavio, nego je nagazio papučicu gasa i pobjegao s mjesta nesreće. Automobilom se, neslužbeno doznajemo, odvezao kući u selo. Nasreću, policija ga je brzo pronašla i uhitila.

Priznao im je da je vozilom udario dvojicu biciklista. Imao je 1,88 promila alkohola u krvi, a utvrdili su i kako nikad nije položio vozački ispit. Zbog svega će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad sam skočio s bicikla u polje, udario sam glavom u zemlju. Dovukao sam se do Gorana i dozivao ga, ali nije reagirao nego je ležao u nesvijesti. Dopuzao sam do prve kuće udaljene 100 metara i zamolio susjedu da pozove Hitnu. Bicikli su nam u potpunosti uništeni - prisjetio se tinejdžer koji je u nesreći lakše ozlijeđen.

Osim udarca u glavu, ima nagnječenje potkoljenice, ogrebotine i modrice po leđima.

Kako kaže, na njegovu biciklu bila su uključena stražnja svjetla te je on vozio iza Gorana, a vozač A. H. svjetla na automobilu, tvrdi, upalio je tek 50 metara nakon što ih je udario. Nebojša nam je otkrio kako je vozač njegov susjed iz sela. Tvrdi i da često vozi pijan te juri susjedstvom.

Kako doznajemo u ponedjeljak u Općoj županijskoj bolnici u Požegi, gdje su zaprimili tinejdžere, stanje ozlijeđenog Gorana Višnjića je ozbiljno te se dječak bori za život. Priključen je na aparate, ima teške ozljede glave te ga zasad ne smiju operirati.

Goranov otac Nedeljko (58) shrvan nas je dočekao kod kuće. Na sličan način, u prometnoj nesreći, već je 1993. izgubio prvog sina Marka (6). Na njega je tada, prisjetio se, sa 138 km/h naletio pijani vozač i na mjestu ga usmrtio. Do danas zbog te tragedije, kaže, nitko nije odgovarao.

- Ne mogu vjerovati da mi obitelj opet prolazi istu sudbinu. Ovaj pijanac je Goranu kotačima prešao preko prsa i njegova bicikla. Nakon svega se odvezao kući kao da se ništa nije dogodilo. Nije mi nikakva utjeha što je priznao da ih je udario. Cijelo selo s njim ima problema - rekao nam je Nedeljko kroz suze.

- Gorana smo odgajali da ga izvedemo na pravi put. On je obiteljska maza, pogotovo što smo prvog sina izgubili na taj način. Trebao je na jesen upisati srednju školu i tome se jako veselio. Liječnici su nam rekli da su šanse da će preživjeti gotovo nikakve, tek jedan posto - kaže Nedeljko.

Šokirana je i Nebojšina majka Kata Karagača. Kaže kako su se Nebojša i Goran stalno zajedno družili i vozili na biciklima, a u posljednje vrijeme često su išli na nogometno igralište u Trenkovo gdje Nebojša trenira. Dodala je da je cijelo selo ovom nesrećom zavijeno tugom.

"Samo da Goran bude dobro"

Goran Višnjić (14) se u utorak i dalje borio za život u požeškoj bolnici. Priključen je na aparate i ima teške ozljede glave. Njegov prijatelj, Nebojša Karagaća (16) lakše je ozlijeđen i trebao bi ovih dana biti pušten iz bolnice.     

Uhvatili ga zbog dijelova branika

Na mjestu nesreće policija je pronašla dijelove branika koji su otpali s automobila, zahvaljujući kojima su brzo otkrili počinitelja. Iz Policijske uprave požeško-slavonske potvrdili su nam kako im je vozač A. H. otprije poznat. Dosad je prijavljivan za više desetaka kaznenih djela.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina