Obavijesti

News

Komentari 44

Pijan je vozio šestero ljudi i jurio autom 150 km na sat

NIJE IMAO VOZAČKU DOZVOLU: Osječka policija zaustavila je vozača (27) nakon lude vožnje kroz naselje. Uhićen je i mora platiti 14.500 kuna

VIDEO

Više od deset kilometara osječka je policija u petak navečer oko 23 sata jurila za pijanim 27-godišnjakom koji nije htio zaustaviti svoju Opel Vectru kod nadvožnjaka Svilajske ulice na ulazu u u naselje Višnjevac.

Potjera kroz naseljena mjesta Višnjevac i Josipovac okončana je tek na ulazu u selo Samatovci. Policija je vozaču na licu mjesta izmjerila 1,93 promila alkohola u krvi. Luđačka vožnja kojom je pijan bježao policiji dodatno je zaledila krv policajcima, koji su ga zaustavili kad su vidjeli da je u auto bilo čak šestero putnika. 

No taj podatak tek je prvi u nizu otežavajućih okolnosti zbog kojih će pijani i neodgovorni vozač platiti kaznu od 14.500 kuna te odležati zatvorsku kaznu zbog vožnje od 149 kilometara na sat. Naime, policija je njega i prije zaustavljala zbog istih prekršaja u prometu, a nevjerojatno zvuči da on nikad nije ni polagao vozački ispit te nema vozačku dozvolu, a gotovo bizarno zvuči da će mu policija oduzeti vozačku dozvolu na 60 dana onoga dana kad položi vozački ispit. 

Policija je uhitila vozača i privela ga sucu za prekršaje u Osijeku, a on mu je odredio daljnje zadržavanje u pritvoru. Premda su okolnosti u kojima je divljak za volanom riskirao život svojih suputnika u autu vrlo zabrinjavajuće, njegov slučaj, nažalost, nije ni približan hrvatskim rekorderima u broju prometnih prekršaja koji su napravljeni u okolici Osijeka.

Policija je, primjerice, jednog Belišćanina prije nekoliko godina tijekom tri godine zaustavila i kaznila nevjerojatnih 169 puta zbog prekršaja iz područja sigurnosti cestovnog prometa. No u policiji su rekli da taj broj čak i nije konačan jer je, gledajući još više godina unatrag, broj njegovih prekršaja puno veći od 500. Među neslavnim hrvatskim rekorderima po broju prekršaja čak ih sedmorica dolazi iz Naselja Marka Oreškovića u Bistrincima nedaleko od Belišća. Među njima je i Jovo Mihajlović (59), o kojem smo ranije pisali. Jovo tvrdi da bez dozvole vozi od 11. godine i da je napravio barem 2000 prometnih prekršaja.









Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.