Obavijesti

News

Komentari 214

Pljačka bankomata: Zdrpili i zbrisali sa skoro milijun kuna

Pljačka bankomata: Zdrpili i zbrisali sa skoro milijun kuna
3

Dvojica maskiranih provalnika obila su stražnja vrata kafića i automat-kluba. U manje od sat vremena izvukli su i pobjegli s plijenom većim od oko 900.000 kn

VIDEO

Zamislite koji su to profesionalci bili da ih nitko nije ni čuo ni vidio. Čisto i glatko su to napravili u tren oka kao da ništa nije bilo, govori stanarka Ivanićgradske ulice u Zagrebu.

U noći na subotu oko 4.15 sati, dvojica maskiranih provalnika obila su stražnja vrata kafića i automat-kluba kako bi se domogli bankomata. U nešto manje od sat vremena izvukli su i pobjegli s plijenom većim od 900.000 kuna.

- Provalili su kroz stražnja vrata. Ušli u zahod, skinuli vrata s dovratka, skinuli još jedna vrata iz zahoda i stavili ih ispred kamera, kako bi ih zavarali da očitavaju zid. Zato su se mogli bez straha od alarma kretati po tom dijelu. Još su navodno pomaknuli i stolce da im ne smetaju pa su si tako raskrčili prostor da bi mogli nastaviti s pljačkom - objašnjava susjeda.

Zavarali su alarm

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bankomat na koji su se namjerili, nalazi se u prostoriji koja se nalazi između kafića i automat-kluba i tako ih spaja. Dok je kafić bio zatvoren, provalnici su mirno ušetali i nastavili s planom.

Nakon što su zavarali alarm, navukli su zastore na prozoru kafića, a sve to dok su u automat-klubu zaposlenici završavali s radom. Dok su radnici pospremali, provalnici su mirno i strpljivo laserom obijali bankomat i pripremali torbe za novac. A kad su radnici zaključali i upalili alarm, kradljivci su na miru mogli završiti, prema svemu sudeći, pomno isplaniranu krađu.

- Kažu da se na kamerama iz lokala vidi kako frcaju iskre dok režu bankomat. Stravično je pomisliti da su radnici bili udaljeni samo nekoliko metara dok su provalnici obijali bankomat. Tko zna što se moglo dogoditi da su ih vidjeli - zgrožena je susjeda.

Nakon što su razrezali bankomat, u torbe su potrpali gotovo milijun kuna i pobjegli. Susjedi pretpostavljaju da ih je u blizini čekao i treći suučesnik s autom.

- Trebaš ti moći pobjeći s gotovo milijun kuna, koliko se govori da je bilo u bankomatu. Teško da su samo njih dvojica to mogla ponijeti i pobjeći - uvjerena je susjeda.

Jesu li doista imali pomoćnika koji ih je strpljivo čekao pola sata koliko je otprilike trajala provala s teškom krađom ili su imali pripremljen automobil pokazat će policijska istraga.

- Ujutro u pet sati je čistačica stigla na posao. Vidjela je da su vrata odvaljena, da je u kafiću mračno od navučenih zastora i onda je još ugledala kaos kod bankomata. Užasnuta je zvala policiju i čekala ih gotovo dva sata. Od šoka je navodno sve pospremila - govori stanarka.

Policija je na mjesto provale stigla oko sedam sati u subotu, kažu susjedi, a policijski očevid trajao je do 11 sati.

- Cijelo susjedstvo bruji o toj pljački. Zamislite vi tu pripremu. Čini se da su mislili na sve. Čini se da su se jedino preračunali s vremenom. Navodno su stražnja vrata uvijek bila zaključana i dodatnim lokotom, ali ga ondje u subotu nije bilo pa su lakše i brže mogli obiti ta vrata. Valjda su zato i bili unutra dok su još radnici pospremali - sumnjaju susjedi.

Srećom, nitko nije ozlijeđen, a na policiju su se, kažu susjedi, i navikli.

- Prije nešto više od dva tjedna isto su ih pokrali - govori susjeda i dodaje da su kafiću tada ukrali nove stolice za terasu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!