Obavijesti

News

Komentari 82

Pljačkao, silovao...: Hrvatu u Švicarskoj 17 godina zatvora

Pljačkao, silovao...: Hrvatu u Švicarskoj 17 godina zatvora
2

Hrvat (50) je osuđen zbog pljačke, trgovine ljudima, silovanja, otmice i podvođenja. Zločine je počinio između 2004. i 2007. godine. Osuđeni su i pomagač te svodnica

VIDEO

Visoki sud u Zürichu je u utorak objavio da su Hrvata (50) osudili na 17 godina zatvora zbog pljačke, trgovine ljudima, silovanja, otmice, podvođenja. Muškarac je u zatvoru od siječnja 2007. godine. Zločine je počinio između ožujka 2004. i siječnja 2007. 

On i njegov pomagač (43) su počinili četiri oružane pljačke. Kasnije se saznalo da je muškarac osim pljački, surađivao sa svodnicom (52). 

Pet godina vodio bordel, jednu ženu više puta silovao

U Zürichu su pet godina vodili bordel i podvodili više mlađih žena iz Hrvatske, piše 20Minuten. Jednu od njih osuđeni je više puta silovao. On poriče pljačke, ali i trgovinu ljudima jer tvrdi da su se žene dobrovoljno prostituirale. Sud je dosudio i da mora platiti odštetu trima ženama od 65.000 franaka. Također, mora platiti i različite odštete drugim žrtvama, kao i sudske troškove koji su 25.000 franaka. 

Svodnici i pomagaču po šest godina zatvora

Svodnica (52) dobila je šest godina zatvora. Dosad je odslužila 511 dan i to će joj biti uključeno u kaznu. Pomagač (43) je također dobio šest godina, no on je to već odslužio pa će ga pustiti na slobodu.

USKOK istražuje četvero Hrvata: U Njemačkoj podvodili Hrvatice

DPA/Pixsell

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv njemačkog državljanina (51) i četvero Hrvata starih  35, 37, 42 i 25 godina. Sumnjiče ih za zločinačko udruživanje i podvođenje djevojaka i žena iz Hrvatske, BiH i Srbije.

- Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, od 22. srpnja 2014. do 27. siječnja 2015., u Hrvatskoj i Njemačkoj, u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike i više zasad nepoznatih osoba s ciljem organiziranja pružanja seksualnih usluga od strane većeg broja ženskih osoba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije

Dolazile u hotele ili stanove i pružale 'usluge'

Sukladno prethodnom dogovoru, pružanje seksualnih usluga za novac organizirano je u više gradova na području Njemačke. Davateljice seksualnih usluga su, sukladno uputama, osobno dolazile u Njemačku ili su ih dovozili četvrtookrivljenik i petookrivljenik te su potom bile smještane u hotelima ili stanovima u kojima su, nakon što su prethodno njihovi profili bili objavljeni na internetskim stranicama, pružale unaprijed dogovorene seksualne usluge. Provookrivljenik je u njihovo ime s klijentima dogovarao vrstu, vrijeme, mjesto i cijenu usluge ili su to, po njegovom nalogu, dogovarale drugookrivljenica, trećeookrivljenica i druge osobe. 

Za više od 2000 seksualnih usluga primio 650.000 kuna

Nakon naplate davateljice seksualnih usluga su od dobivenog novca 50 posto slale izravno prvookrivljeniku ili su od njih novac preuzimali četvrtookrivljenik, petookrivljenik i druge zasad nepoznate osobe te su ga predavale prvookrivljeniku koji je za organiziranje pružanja više od 2000 spolnih usluga primio najmanje 650.000 kuna. Dio novca je, sukladno prethodnom dogovoru, prvookrivljenik davao ostalim okrivljenicima.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvoro okrivljenika - objavio je USKOK. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava