Obavijesti

News

Komentari 26

Počelo joj je suđenje: "Nisam partnera htjela ubosti sabljom"

Počelo joj je suđenje: "Nisam partnera htjela ubosti sabljom"
4

Zrinki Martišković (46) je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu počelo suđenje zbog ubojstva njezina nevjenčana partnera Tomislava Jurišića (43)

VIDEO

Nisam kriva. Nisam imala namjeru ubosti Tomislava, a pogotovo mu nisam htjela oduzeti život - rekla je filmska umjetnica Zrinka Martišković (46) kojoj je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu počelo suđenje zbog ubojstva njezina nevjenčana partnera Tomislava Jurišića (43). 

Prema optužnici Zrinka je Tomislava ubola sabljom nanijevši mu smrtonosnu ozljedu srca 22. studenoga 2013. u njihovoj drvenoj kućici u Žejinicima nedaleko od Zaprešića. Nasrnula je na njega nakon svađe, tvrdilo je u ponedjeljak tužiteljstvo, uvjereno da će to tijekom sudskog procesa i dokazati. 

No Zrinkina odvjetnica Ksenija Gržin u uvodnim riječima rekla je kako u optužnici nije iznijeta cjelovita slika događaja, te su tijekom istrage zanemareni baš svi dokazi što ih je Zrinka Martišković predložila. 

- U ovom slučaju moglo bi se eventualno raditi o ubojstvu u prekoračenju nužne obrane ili pak o usmrćenju - smatra odvjetnica Gržin. Svjedok Jadranko Halambek rekao je kako su se Tomislav i Zrinka često znali fizički obračunavati. 

- Njih dvoje bili su najzaljubljeniji par, no često su pili i tada bi oboje bili agresivni - rekao je Halambek dodavši da je, kada mu je te večeri zazvonio telefon i vidio da ga zove Zrinka pomislio, da će to biti još jedan poziv kojem je kumovao alkohol. Javila se njegova supruga.

- Zrinka je vikala "Tomo umire, pomozite!" - svjedočio je Tomislavov prijatelj Halambek koji je tog dana sa Zrinkom i Tomislavom popio nekoliko votki. 

Dodao je i da je Jurišić, kada bi se napio, znao biti agresivan i prema drugim ljudima. 

Vesnica Vuk, vlasnica trgovine u Žejincima, opisala je kako su Jurišić i njegova partnerica tog dana kod nje kupili vino i votku, a znali su tamo popiti i po pet piva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.