Obavijesti

News

Komentari 62

Nije ni svjestan da je u zatvoru, ostali zatvorenici ga žele ubiti

Nije ni svjestan da je u zatvoru, ostali zatvorenici ga žele ubiti
17

Iz policije u Aurori su rekli kako je James Holmes mjesecima kupovao metke za pokolj u kojem je ubio 12 ljudi. Njegov stan bio je namješten da usmrti što više ljudi

VIDEO

Monstrum James Holmes (24), koji je u punom kinu u Koloradu pobio 12 i ranio još 58 ljudi, napad je možda planirao mjesecima, objavili su čelnici policije u Aurori. Metke za svoj pokolj na premijeri novog Batmana skupljao je mjesecima, a pošiljke su mu dolazile na posao i kod kuće. 

Iz policije su za Fox potvrdili da su zbog moguće povezanosti sa zločinom ispitivali Holmesova "suradnika", no da za sada ne vjeruju da je povezan s ubojstvima. 

- Ono što vidimo su dokazi planiranja ovog napada, ali i planiranja ubojstva onog tko će otvoriti vrata njegova stana - rekao je načelnik Daniel Oates. Dodao je da je njegov stan bio podešen za ubojstvo. 

Kontroliranim eksplozijama uništili su dvije naprave, a potom deaktivirali sve ostale prijetnje u njegovu stanu. Iz stana su iznijeli računala i ostale dokaze koji bi mogli otkriti motive pokolja.

Najmlađoj žrtvi tek je 6 godina

Mrtvozornik je u subotu objavio i podatke o ubijenima u Holmesovu pokolju u kino dvorani. Među žrtvama je djevojčica (6) koja je tek naučila plivati, mladić (27) koji je slavio rođendan te novinarka koja je preživjela pucnjavu u Torontu ovog ljeta, piše Reuters. Dodaju kako je i o Holmesu i dalje malo toga poznato. Na faksu je bio povučen, da bi prošlog mjeseca naglo odustao od doktorata, za što nije dao razlog. 

U privatnom životu također je bio povučen, na društvenim mrežama nije koristio svoje ime, a susjedi iz zgrade kažu da ga baš i nisu poznavali. 

Auroru će u nedjelju, za kad je zakazana komemoracija, posjetiti i američki predsjednik Barack Obama te će se sastati s obiteljima žrtava pokolja.

Filmska kompanija Warner odlučila je kako iz poštovanja prema žrtvama do ponedjeljka neće izlaziti s podacima o zaradi filma Vitez tame: Povratak. Isto su odlučili i Disney, Sony i Universal. 

Ubojica nije ni svjestan da je u zatvoru, misli da je u filmu

James Holmes nije svjestan da je u zatvoru, ustvrdio je jedan od čuvara Arpahoe pritvoreničkog centra u kojemu napadač iz kina u Aurori čeka prvo pojavljivanje pred sucem.

- Pljuje na čuvare, pljuje na svakoga tko se pojavi na vratima. On je uvjeren da se nalazi u filmu - ustvrdio je zatvorski službenik. I dok poludjeli znanstvenik, koji je ubio dvanaest i ranio šezdesetak osoba za premijere filma Batman u denverskom predgrađu Aurora 'živi u svom svijetu', ostali pritvorenici ovoga centra planiraju kako ga ubiti. Dok su ga vodili u ćeliju, samo dva sata nakon uhićenja, ostali zatvorenici već su znali što je počinio, a doznali su i da među mrtvima ima i djece.

- Ubojico djece, ubojico djece - dovikivali su mu ostali zatvorenici cijele prve noći.

- Otkad je dospio u zatvor, pričamo samo o tome kako ga ubiti. Ako pažnja stražara popusti i jednoga trenutka, bit će ubijen - ustvrdio je Wayne Medley koji je danas pušten iz tog zatvora.

Čuvari su očekivali takvu reakciju ostalih zatvorenika pa je Holmes u zatvor uveden s dekom prebačenom preko glave.

- Kada su ga uvodili, nismo vidjeli lice, ali je bilo vidljivo kako je odjeven u crveno donje rublje koje je očito nosio ispod pancirnog oklopa i vojne odore koju je imao na sebi - kaže Medley.

I dok Holmes čeka prvi izlazak pred sud, policija je u njegovu stanu u Aurori našla i posebnim robotima deaktivira čak 30 eksplozivnih naprava koje je postavio kao zamke.

- Osim običnog eksploziva tu su bile i kemijske mješavine - kažu pirotehničari.

Neki izvori tvrde da je ubojica Holmes toliko ovisan o filmovima o Batmanu, da se čak i drogirao Vicodinom koji je pronađen u krvi glumca Heatha Ledgera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.