Obavijesti

News

Komentari 277

Policajac: Priznajem pljačke, nisam mogao hraniti djecu...

Policajac pljačkaš D. S. (35) iz postaje u Sesvetama završio je u pritvoru jer bi opet mogao u 'pohod'. Svoju obrano iznio je sam jer nema novca za odvjetnike

VIDEO

Dvije godine nemirno spavam zbog financijskih problema koje nikako ne mogu riješiti. Nisam mogao vraćati sve dugove, a kako sam upao u njih, ne mogu reći, rekao je svojim kolegama policajac pljačkaš D. S. (35).

Priznao je krivnju da je opljačkao četiri pošte, tri trgovine i ljekarnu u Zagrebačkoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Doznajemo da je Državnom odvjetništvu bez pogovora odgovorio na sva postavljena pitanja. Svoju cjelokupnu obranu na optužbe iznio je sam jer je rekao kako nema novca za odvjetnike.

- Nisam imao novca kako bih ikoga angažirao. Nisam ni kredite mogao vraćati i teško sam prehranjivao svoje troje djece - pojasnio je pljačkaš svoju obranu.

Zbog opasnosti da bi opet mogao opljačkati neku od poslovnica i pogoršati svoju situaciju, istražna sutkinja mu je odredila istražni pritvor.

Podsjetimo, osumnjičeni je sve donedavno radio u policijskoj postaji u Sesvetama. Budući da živi u okolici grada Vrbovca nije želio pljačkati u mjestima gdje bi ga prepoznao netko od njegovih poznanika.

Pritisnut besparicom, kako kaže, u kriminalne pohode krenuo je sredinom siječnja. U malo više od mjesec dana orobio je poslovnice u Kloštar Ivaniću, Štakorovcu, Svetom Ivanu Žabno i Sesvetama. Obično u jutarnjim satima, svojim osobnim automobilom bi se dovezao u blizini ciljanog lokala. Prije nego što bi ušao unutra, na glavu bi navukao kapu na kojoj je izbušio rupe za oči. U zaposlenike bi potom uperio plastični pištolj i tražio ih da mu daju sav utržak iz blagajni. U strahu za vlastiti život radnici bi ga poslušali. Tako je u osam navrata uspio ukrasti 60.600 kuna.

Što je učinio s ukradenim novcem još nije poznato. Policajci su ga prepoznali nakon posljednje pljačke pošte 25. veljače. Tada je, nešto poslije 11 sati, prijetio dvjema zaposlenicama i ukrao im nešto više od 10.000 kuna.

Njegovi nadređeni u policiji su protiv njega pokrenuli i disciplinski postupak, a do njegova završetka 35-godišnjak će biti udaljen iz službe. Obitelj osumnjičenog policajca nije željela komentirati postupak svojeg najbližeg člana. Sigurno je da mu sad, poslije priznanja, za svaku od pljački prijeti od jedne do deset godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 277
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa