• Članak
  • Komentari 22
  • Lokacija
  • Share 12
  • Tweet

Gori diljem Dalmacije, uspjeli obraniti kuće u blizini Vodica

Zbog požara pokraj Vodica zatvorena je ceste Gaćeleze-Grabovci. Osim kod Vodica požar je izbio i kod Dazline. Gori trava, nisko raslinje, hrastova šuma i smrika

Petak, 17. 8. 2012. u 16:34    Piše: Dea Marinović , Hrvoslav Pavić , Ivana Samaržija , Vedrana Bekavac Šuvar

U tijeku je gašenje požara na području Tisno-Dazlina-Gaćelezi, u Šibensko-kninskoj županiji, a opožareno je oko 30 hektara trave, niskog raslinja, hrastove šume i smrike, izvijestio je DUZS. Požar je nošen jakim vjetrom prešao cestu Šibenik-Benkovac i zaprijetio kućama, no izuzetnim naporom vatrogasaca i mještana kuće su spašene. 

U gašenju sudjeluju Državna intevencijska postrojba Šibenik i županijske vatrogasne snage s ukupno 60-ak vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila. Iz zraka su im pomagali i kanaderi koji su oko 20 sati napustili požarište.           

Gorjelo kod Omiša, Prgometa i Prapatnice

Požar je izbio i kod Duća, nedaleko Omiša iza 15 sati. Vatrogasci su na terenu, a jak vjetar im je otežavao gašenje. Požar je gasilo 70 vatrogasaca, a u gašenju su sudjelovale i zračne snage. Nešto prije 20 sati buktinju su stavili po kontrolu

Gorjelo je i na području Prgometa i Prapatnice. Požar su gase vatrogasne snage sa trogirskog područja. 

Požar gase i na granici s BiH

U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području Vinjana Gornjih u blizini Imotskog, na graničnom području sa Bosnom i Hercegovinom. Požar su iz zraka gasila 2 helikoptera, no oni su napustili požarište.

Zračne snage koje su gasile požar otvorenog prostora na području Otrić-Seoci, na graničnom području sa Bosnom i Hercegovinom, napustile su požarište. Na području Republike Hrvatske požarom je zahvaćeno oko 5 hektara borove 

Vatrogasci kažu kako gotovo svaki slijedeći dan požar bukne na drugom mjestu.  Veliki požar zahvatio je i prostore Ljubuške općine u BiH. I ovaj požar u kojem je do večernjih sati u petak opožareno sa hercegovačke strane 10, a sa hrvatske strane 5 hektara borove šume i sitnog raslinja samo je djelomično stavljen pod kontrolu i to sa hrvatske strane na prostoru Prologa kod Vrgorca. 

Požar se gasio i iz zraka. Tijekom dana zbog vatrene stihije bila je zatvorena i državna cesta u Prologu koja vodi prema graničnom prijelazu Crveni grm. Duž cijele državne granice na tom prostoru raspoređene su bile vatrogasne postrojbe DVD Vrgorac, Metković, Ploče, Ston, Slano... sa 13 vozila i 54 vatrogasca koji su doslovno branili granicu od vatrene stihije. 

I tijekom noći vatrogasne snage ostat će na požarištu kako bi kontrolirali opožareno područje od ponovnog izbijanja vatre.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: omiš, vodice, požar

Izdvojeni komentari 22 komentara Pogledaj sve komentare
17.08.2012., 17:20

luma1: Policijo ajmo na poso ovo nije slučajno.To je isti lik .Uhvatiti ga i sam neka gasi golim rukama.

17.08.2012., 17:43

sara23: Ja stvarno ne mogu vjerovat da netko ove požare podmeće! Pa kakva je to bolesna satisfakcija da ljudi mogu ostati bez kuće? Ili još gore da neki mještanin ili vatrogasac pogine? UŽAS!

17.08.2012., 16:57

zmajko1986: pa ovo je više strašno...... svi ti požari su podmetnuti........

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar