Obavijesti

News

Komentari 81

Nebo 'parale' munje, a obilna kiša i jak vjetar napravili štetu

Nebo 'parale' munje, a obilna kiša i jak vjetar napravili štetu
39

U samo 120 minuta čak 2.500 munja 'zasjalo' je nad Virovitičko-podravskom županijom. Poprilična šteta nastala je u Zagorju, u Karlovcu rastu vodostaji...

VIDEO

Sve je počelo u petak iza 21 sat kada su počele sijevati prve munje i do 23.30 sati područje Virovitičko-podravske županije pogodilo je oko 2.500 munja. Samo je u Virovitici i okolici detektirano njih 300, javlja Informativni centar Virovitica. 

Navode kako je nebo nad Virovitičko-podravskom županijom svijetlilo kao “božićna jelka”. Uz to, obilna kiša natopila je kanale i prometnice pa se na pojedinim dijelovima voda prelila preko kolnika. 

Nevrijeme napravilo priličnu štetu u Zagorju

Obilna kiša, munje, gromovi i jak vjetar u noći na subotu napravili su priličnu štetu u Zagorju. Vatrogasci su intervenirali na 25 mjesta. Voda je poplavila podrume kuća u Zaboku, Stubičkim Toplicama, Velikom Trgovišću, Donjoj Stubici, Oroslavju, Gornjoj Stubici, Bedekovčini i Humu Bistričkom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vatrogasci su ispumpavali vodu i iz garaže Hotela Matija Gubec u Stubičkim Toplicama, iz poslovne hale stolarije Ćuk u Stubičkim Toplicama, te iz Done u Donjoj Stubici. Jak vjetar srušio je drvo na cestu Donja Batina - Zlatar, na prugu u Krapini, u Radićevoj ulici, te drvo na prugu u Krapini kod Hušnjakovog. 

U Zlataru u Ulici Slavka Batušića grom je udario u krov kuće

Zbog nevremena nestalo je struje i prekinute su telekomunikacijske veze u Loboru, Mihovljanu, Zlataru i u Zagorskim Selima.

Porasli vodostaji u Karlovačkoj županiji

Vodostaji su porasli u Karlovačkoj županiji. Od petka poslijepodne najviše je porasla Kupa, čak četiri metra. Korana i Dobra narasle su za dva, a Mrežnica za metar i pol. Na snazi su pripremne mjere obrane od poplava za rijeku Kupu. Prema trenutačnim podacima i prognozi vremena, karlovačke rijeke ne bi se trebale izliti iz korita i prouzročiti poplavu.

Na varaždinskom području na ceste se izlile oborinske vode

U Varaždinskoj županiji kiša više od trideset sati neprestance pada i došlo je do izlijevanja oborinskih voda. Zatvorene su četiri županijske ceste na varaždinskom i ivanečkom području. Zbog vode zatvorena je pruga Lepoglava-Golubovec, a promet se odvija autobusima.  Oko pet sati ujutro aktivirano je 20-ak dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su ispumpavali vodu iz podruma. Iako je vodostaj Bednje i Plitvice visok, rijeke su se izlile u za to predviđena područja i za sad ne prijete kućama.

I na međimurskom području bilo je desetak intervencija, a redovne mjere obrane od poplave proglašene su na rijeci Trnavi. 

Odgođena Zagrebačka biciklijada

Jak vjetar i obilna kiša pričinili su štetu i u Zagrebu. U petak oko 21 sat padala su stabla na aute, a vatrogasci su imali pune ruke posla zbog ispumpavanja vode. Kiša stvara probleme i u prometu, a odgođena je i najavljena Zagrebačka biciklijada. 

Postupno razvedravanje od sredine dana

I danas se očekuje promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom u prvome dijelu dana. Postupno razvedravanja na istoku i jugu očekuje se već prijepodne, a posebno od sredine dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...