Obavijesti

News

Komentari 112

Poskok u cigli: Zmija je Branka zgrabila kad je dotaknuo blok

Poskok u cigli: Zmija je Branka zgrabila kad je dotaknuo blok
4

Branka Odorana (60) iz naselja Kalnik kraj Križevaca je ugrizao poskok dok je slagao betonske blokove. Nije se previše uplašio. U bolnici je dobio serum...

VIDEO

Krenuo sam presložiti betonske blokove iza kuće. Desnu ruku sam podigao prema najvišem bloku. Nešto me zažarilo poput koprive i refleksno sam povukao ruku. Supruga Ljubica kraj mene je povikala: Poskok!

Smireno nam je o nedavnom ugrizu otrovnice to ispričao Branko Odoran (60) iz naselja Kalnik kraj Križevaca, pokazujući zapešće desne ruke i dva sitna ožiljka u razmaku manjem od centimetra. 

Odmah je znao da se radi o poskoku

Kad je povukao ruku, vidio je dvije rupice i kapljice krvi te mladu zmiju kako bježi. Odmah je znao da se radi o poskoku. Nije se previše uplašio jer od rođenja susreće otrovnice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ruka mu je bila crvena i otečena. On i supruga bili su prisebni. Znali su da je riječ o ugrizu poskoka jer dobro poznaju zmije. Nakon nekoliko dana pustili smo ga kući, kaže liječnica 

Sin Željko ga je odvezao u križevačku ambulantu, odakle ga je Hitna za 20-ak minuta prevezla u koprivničku Opću bolnicu. Putem je primio infuziju. U bolnici je, uz serum, dobio svu potrebnu terapiju.

- Ruka mu je bila crvena i otečena. On i supruga bili su prisebni. Znali su da je riječ o ugrizu poskoka jer dobro poznaju zmije. Nakon nekoliko dana pustili smo ga kući - kaže liječnica Vesna Mađarić.

Načelnik općine Kalnik Mladen Kešer kaže kako imaju danonoćnu liječničku skrb i serum za otrovnice, ali se neki, poput Odorana, odluče zbog blizine Križevaca i koprivničke bolnice otići direktno tamo.

- Nama koji živimo u kraju gdje ima poskoka i riđovki, putevi se isprepliću, pa moramo biti oprezni. Zmija napada samo kad se osjeća ugroženom - zaključio je Odoran.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a