Obavijesti

News

Komentari 29

Požar u Slavonskom Brodu: U krugu tvornice planuli trupci

Požar u Slavonskom Brodu: U krugu tvornice planuli trupci
5

Za sada je situacija pod nadzorom, požar su vatrogasci djelomično uspjeli lokalizirati. No puše jaki vjetar i bit će nužno organizirati cjelonoćno dežurstvo

VIDEO

Veliki požar izbio je u utorak nešto oko 15 sati u krugu Drvne industrije Slavonija u Slavonskom Brodu, na lokaciji u Ulici sv. Lovre, u istočnom dijelu grada. Kako doznajemo, pod još neutvrđenim okolnostima planula je veća količina uskladištenih suhih trupaca, a koji su obrađeni i predviđeni za daljnju otpremu kao ogrjevna drva. 

O izbijanju požara Županijski centar 112 izvijestili su po zaprimljenoj dojavi policajci, a o kakvim razmjerima požara se radi govori i činjenica da su na gašenju vatrene stihije angažirani vatrogasci iz gradske JVP Slavonski Brod, te dobrovoljno-vatrogasnih društava iz Garčina, Oriovca i Sibinja, te da novinarima nije bio dopušten ulazak u krug tvornice. 

- Stambeni objekti koji su u blizini tvornice i mjesta događaja za sada nisu ugroženi, ali kako će dalje biti teško je prognozirati zbog vjetra koji neprestano puše. Unatoč naporima vatrogasaca da požar stave pod kontrolu i u potpunosti ugase, već sada je vidljivo da će šteta biti velika. Za sada je teško prognozirati kolika će biti, no, to će se znati kada požar bude ugašen, a znat će se i što je bio uzrok ovom požaru – izjavio je Antun Jakobović, djelatnik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

U tvorničkom krugu Slavonije DI svakih nekoliko minuta sedam vatrogasnih vozila iz hidranata uzimalo je vodu kako bi vatrenu stihiju što prije stavili pod kontrolu.

-Za sada je situacija pod nadzorom, vatru smo djelomično uspjeli lokalizirati, ali s obzirom na prirodu izbijanja vatre i zbog činjenice da jaki vjetar stalno puše bit će nužno organizirati cjelonoćno dežurstvo da bi se spriječilo najgore. Na gašenju požara iz tri DVD-a i JVP Slav. Brod angažirano je više od 30 vatrogasaca-izjavio nam je telefonom Ivan Vuleta, zapovjednik JVP Slavonski Brod.

O tome što se dogodilo i koliki su mogući razmjeri štete saznali smo od direktorice Slavonije DI Martine Ravlić-Janković. 

- Kada sam na završetku prve smjene krenula van vidjela sam nekakav dim. Požar je izbio na skladištu trupaca, ali srećom ne u zatvorenom pogonu nego na otvorenom skladišnom prostoru, pa vatra nije ugrozila radnike i nitko od radnika prve smjene nije ozlijeđen. Šteta je poprilična, tek ćemo kada se sve završi vidjeti kolika. O mogućem uzroku izbijanja požara za sada ne mogu govoriti, odnekud je došlo jer u blizini nema nikakvih električnih instalacija - rekla je direktorica Martina Ravlić-Janković, a na upit novinara radi li se možda o eventualnom podmetanju požara dodala je da o tome ne želi špekulirati nego pričekati završetak istrage.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.