Obavijesti

News

Komentari 13

U Zagrebu ukrali nakit vrijedan 200.000 kn, u Prelogu uzeli sve

U Zagrebu ukrali nakit vrijedan 200.000 kn, u Prelogu uzeli sve
2

Razbojnici su oko 9.30 sati u utorak upali u zlatarnicu Tri kralja u Gundulićevoj ulici u Zagrebu. Ukrali su nakit i pobjegli. U Prelogu su opljačkali zlatarnu i Erste banku

VIDEO

Zagrebačka policija traga za dvojcem koji je u utorak oko 9.30 sati ukrao oko 200.000 kuna vrijedan nakit iz zlatarnice Tri kralja u Gundulićevoj ulici. Upali su u zlatarnicu i radnici R.G. (56) zaprijetili pištoljem. Jedan od razbojnika bio je maskiran šiltericom. Obojica su stari između 25 i 30 godina i prosječne visine. Jedan je mršav, a drugi deblji, opisala je radnica.

U Prelogu opljačkane zlatarnica i Erste banka

U srijedu oko tri sata u noći u Prelogu je opljačkana zlatarnice A&L u Glavnoj ulici i bankomata Erste & Steiemarkische banke koji se nalazio pokraj zlatarnice u Poslovnici Triglav osiguranja.

- Lopovi su doslovno 'očistili' sve iz zaključanog sefa. Navodno su razrezali sef aparatom za varenje, a na taj način su i opljačkali bankomat, ušavši sa unutrašnje strane prostora. Kažu da u bankomatu nisu ostavili ni papir. Stanari su, kako nam je rečeno čuli alarm oko tri sata, no nisu pomislili da bi se moglo tako nešto dešavati. Prije toga, pljačkaši su navodno demontirali sve kamere i videonadzor, što upućuje da dobro znaju svoj posao - rekao nam je otac vlasnika zlatarnice Paško Canaj, čija se obitelj cijeli život bavi ovim poslom, ali nikad do sada nisu imali ni jednu krađu. 

Svoje trgovine zlatnim nakitom imali su na mnogo mjesta u Hrvatskoj, a dvije od njih nalaze se u Čakovcu i Prelogu. Vlasnik zlatarnice Albert Canaj (31) od šoka nije bio u stanju razgovarati, a i policija je tijekom dana vršila očevid. Koliko su novaca i zlatnine pljačkaši odnijeli za sada nije poznato. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...