Obavijesti

News

Komentari 63

Pucao i spriječio deložaciju ali kaže: "Ne osjećam se krivim"

Pucao i  spriječio deložaciju ali kaže: "Ne osjećam se krivim"
3

Teofil Kožul (54) je, podsjetimo, 10. studenoga 2014. pucajući iz automatskog oružja u Preradovićevoj ulici u središtu Zagreba spriječio da ga deložiraju

VIDEO

Apsolutno se ne osjećam krivim prema ovoj optužnici, kazao je u srijedu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Teofil Kožul (54), koji je 10. studenoga 2014. pucajući iz automatskog oružja u Preradovićevoj ulici u središtu Zagreba spriječio da ga deložiraju. Općinsko državno odvjetništvo tereti ga za tri kaznena djela, prisilu prema službenoj osobi, nedozvoljeno posjedovanje oružja te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Njegova obrana tražila je da se neposredno saslušavaju svi svjedoci ispitani u istrazi, što je sutkinja prihvatila, kao i njihov zahtjev da sud izvrši uvid u ovršni spis temeljem kojega se išlo u deložaciju. Tvrde da je deložacija bila nezakonita budući da u rješenju o ovrsi ni Teofil Kožul ni njegova supruga nisu bili stranke u postupku.

Kožula su na sud doveli iz pritvora gdje se nalazi zbog prijetnji.

Podsjetimo, Kožul je kobnog dana oko 10.30 sati bio u stanu na prvom katu stambene zgrade u Preradovićevoj zajedno sa suprugom i maloljetnom kćeri. Tijekom postupanja sudskog ovršitelja kojem su asistirala tri policajaca uzeo je automatsku pušku koju je držao u stanu kako bi ih spriječio u provođenju ovrhe, te im rekao da svi izađu van. Potom je iz puške ispalio četiri hica prema stropu, a zrna su u svojoj putanji probila oplatu spuštenog stropa prostorije te se zabila u nosivu konstrukciju stropa. 

Policajci i sudski ovršitelj su u strahu pobjegli u hodnik zgrade, a okrivljenik je zatvorio i zaključao vrata stana u kojem je ostao zajedno sa suprugom i kćeri sve do dolaska policijskog pregovarača. Nakon dva sata pregovaranja pristao je odložiti oružje i omogućio policajcima da uđu u stan. Prijeti mu višegodišnja robija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 63

VIDEO

VIDEO Milanović krenuo prema Plenkoviću, pogledajte kako je reagirao. Nisu se ni pozdravili
NEUGODNJAK NA SVEČANOSTI

VIDEO Milanović krenuo prema Plenkoviću, pogledajte kako je reagirao. Nisu se ni pozdravili

Milanović i Plenković nisu se pozdravili, ni rukovali. Kimnuli su si glavom

Pogledajte oluju koja je stigla u Hrvatsku! U dijelovima Zagreba pljusak, u Slavoniji moguća tuča
NE IZGLEDA DOBRO

Pogledajte oluju koja je stigla u Hrvatsku! U dijelovima Zagreba pljusak, u Slavoniji moguća tuča

DHMZ je dodao i osječku regiju pod žuti alarm te označio i moguću tuču. Ranije su alarm objavili za zagrebačko, karlovačko i gospićko područje
Užas u Slavoniji: Izrešetan auto sportskog direktora Osijeka, oglasili se HNS, Boto i policija
UŽIVO: 24SATA U OSIJEKU

Užas u Slavoniji: Izrešetan auto sportskog direktora Osijeka, oglasili se HNS, Boto i policija

U automobil je s prednje strane u vjetrobransko staklo na mjesto vozača ispaljeno 7 hitaca.