Obavijesti

News

Komentari 130

Ubila ga i pustila rotvajlere da ga grizu jer joj je prosuo med

Ubila ga i pustila rotvajlere da ga grizu jer joj je prosuo med
5

Donji Miholjac: Dubravko (36) je razbio posudu s medom. Helena (48) je poludjela i počela ga tući. Pustila je na njega rotvajlere. Dubravko je umro, ispričao je svjedok

VIDEO

Helena Vrtar (48) iz Golinaca nedaleko od Donjeg Miholjca policiji je u subotu ujutro javila da u njenoj sobi leži mrtav Dubravko Novoselac (36). On je bio njezin prijatelj, koji je došao k njoj večer prije. Rekla je da ne zna kako je umro no, policiji je odmah bilo jasno da je taj umirovljeni branitelj stradao pod sumnjivim okolnostima. U kući je bilo tragova krvi, a tijelo je bilo naknadno stavljeno na krevet i uređeno. U kući je bilo i šest agresivnih pasa rotvajlera koje je policija morala uspavati kako bi uopće mogla obaviti očevid.

- Došao sam k njoj popodne obrezati voćke. Tu je bio i Dubravko koji je u zadnje vrijeme stalno bio kod nje. Ona je bila udana za čovjeka iz sela koji je radio u Beču. Slao joj je novac i od toga je živjela. Dubravko i ja smo joj pomagali. Popodne smo zajedno jeli i pili rakijicu. Navečer oko 19 sati Dubravko je slučajno razbio teglicu s medom u kući. Med se prosuo. Helena je na to poludjela - rekao je susjed Jozo Kusturić (58). Dodaje kako je Dubravka gurnula i on je pao.

- Skočila mu je na prsa i nekoliko puta udarila mu glavom o pod. Vikala je: 'prosipao si moj med, što sada da radim, daj mi moj med'. Rekao sam joj da prestane, ali su na Dubravka tada skočili i njeni psi. Oni su stalno bili u sobi i reagirali su na svaki njen mig. Grizli su Dubravka. Ona ih je jedva otjerala. Sva se tresla. Dubravko se nije činio živ. Probao sam mu bilo i nisam ga osjećao. Rekao sam joj da je mrtav. Ona je opet skočila na njega, skakala mu po stomaku, udarala ga. Bilo je strašno - kazuje Jozo koji je te večeri također pio kod Helene. I on je uhićen, kada i Helena, pod sumnjom da joj je pomagao u prikrivanju ubojstva. 

Naime, nakon što je ubila Dubravka, pijana je Helena otišla spavati, kao i pijani Jozo. Ujutro je pokušala oprati med s poda i tragove krvi. Jozo joj je pomogao da opere i presvuče Dubravka i stavi ga u krevet. Tek su onda pozvali policiju. Jozo tvrdi da joj je morao pomagati jer se bojao Heleninih pasa, no policija kaže da su svi zapravo bili jako pijani. Navodno je Heleni ujutro izmjereno tri promila alkohola u krvi.

- Ta žena nije bila normalna. Zavela je mog sina. Natjerala ga čak i da joj on da punomoć na njegovu mirovinu. Svi u selu je znaju po tome što tuče sve muškarce koji joj dolaze. I muža je tukla pa je jadan otišao raditi u Beč - priča Đuro Novoselac, otac ubijenog Dubravka. Dodaje i kako je sa sinom bio u svađi. 

- Moj sin je bio jadan. Mama mu se ubila pred očima, mlad otišao u vojsku, kasnije se pokušao ubiti tako što si je pucao u usta, ali je ostao živ jer mu je metak razbio čeljust. Bio je pijanac zadnjih godina pa smo bili u svađi. On se pokušao maknuti od te žene, ali ona ga je proganjala. Trebala je njegov novac za te pse koje je uzgajala - kaže Đuro. Susjed Jozo mu se došao ispričati za sve što je napravio. Jozu su pustili iz pritvora da se brani sa slobode, a Helenu su zadržali u zatvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu
Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline