Obavijesti

News

Komentari 253

'Rezao sam im spolovila samo zbog anatomije jer studiram'

'Rezao sam im spolovila samo zbog anatomije jer studiram'
1

Analiziraju tkivo: Sanacijski ravnatelj bolnice kaže kako je njihov bivši zaposlenik (52) amputirao pet spolovila s umrlih ljudi. Još nisu utvrdili kome su organi pripadali

VIDEO

Muškarac (52) iz Slavonskog Broda, koji je svojim bolesnim hobijem zgrozio Hrvatsku, u istrazi je sve priznao. Policajcima je rekao zašto je na patologiji umrlima odrezao spolovila i držao ih u staklenkama u svojoj kući. Pomoćnog obducenta, koji je radio u brodskoj bolnici, nakon ispitivanja su pustili da se brani sa slobode.

- Rekao je da je to činio zbog predmeta anatomije jer još studira medicinu. U dvije staklenke bila su spolovila te će se naknadno utvrđivati kad je točno i s kojih tijela to odstranio. Sklon je alkoholu i drogama, zbog čega je već bio na odvikavanju i liječenju, pa je zbog tih problema bio suspendiran s posla. Moguće je da ga se u postupku ni ne bude psihijatrijski vještačilo - rekao nam je izvor blizak istrazi.

Od prijatelja osumnjičenog pomoćnog obducenta doznajemo kako on nije student. Kažu da nikad nije ni spominjao Medicinski fakultet.

Još mi je pred očima slika onoga što sam vidio u staklenkama. Uglavnom se radilo o većim muškim komadima

- Još mi je pred očima slika onoga što sam vidio u staklenkama. Uglavnom se radilo o većim muškim komadima. Tada mi se činilo da su natečeni, ali po svemu sudeći nisu. Sve je bilo ružno, djelovalo je nestvarno i sad mi se na tu sliku povraća. Najradije bih tu prostoriju zazidao. Pokajao sam se što sam uopće kupio kuću - rekao nam je Anto Lovrić (66), vlasnik kuće u kojoj su pronađene staklenke sa spolovilima. Doznajemo kako je morbidni slučaj policiji u Slavonskom Brodu dojavio bivši policajac, inače rođak novog vlasnika kuće.

Tihomir Biščević, sanacijski ravnatelj Opće bolnice "Dr. Josip Benčević", rekao je da je o cijelome morbidnom slučaju upoznato i Ministarstvo zdravlja te da sad, nakon svega, očekuje velike probleme za bolnicu.

Biščević je u ponedjeljak rekao da je osumnjičeni muškarac najvjerojatnije odrezao pet spolovila i da će teško analizom utvrditi kome ona pripadaju. Otkrio nam je kako će se to morati napraviti nekom drugom metodom. Osvrnuo se i na prozivke zbog zapošljavanja tog istog muškarca koji je poznat kao obiteljski nasilnik koji je zbog toga dva puta bio u zatvoru. Rekao je kako su ga zaposlili jer se od osumnjičenog muškarca kao branitelja tražila jedino potvrda od suda kojom se utvrđuje da se protiv njega ne vodi nikakav sudski postupak, a da potvrda o nekažnjavanju iz policije u tom istom slučaju tada nije potrebna.

Osumnjičeni pomoćni obducent je navodno pretukao prvu suprugu, koja je onda s troje djece pobjegla u sigurnu kuću, no i ondje ju je pronašao te ju je ponovno pretukao.

Kolege u Hitnoj pomoći, koji poznaju osumnjičenog, nevoljko su govorili o njihovom bivšem kolegi. Rekli su da je trijezan bio u redu, no da ga se itekako trebalo kloniti čim bi popio neko alkoholno piće. I u ove tri godine, koliko je radio na patologiji, viđali su ga, ali ga nisu kontaktirali jer se počeo sve čudnije ponašati.

Neki članovi obitelji umrlih koji su bili u slavonskobrodskoj bolnici već su se izjasnili da ne žele ekshumirati tijela najmilijih i još jednom proživljavati sve već proživljeno.

- Neke poslove istraživanja prepustili smo policiji, a neke ćemo obaviti sami. Mogu reći da sam osumnjičenog pustio nakon obavljenog razgovora jer je priznao djelo, ne postoji mogućnost ponavljanja istog, nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, kao i od napuštanja zemlje - rekao nam je Slavko Pranjić, zamjenik općinskog državnog odvjetnika.

Još nije poznato je li osumnjičeni medicinski tehničar imao pomagača i je li ga netko potaknuo na ovakav gnjusan čin. Istražitelji pokušavaju utvrditi točno razdoblje u kojem je muškarac odsjekao spolovila umrlima na patologiji. Još se radi analiza tkiva odsječenih spolovila kako bi se utvrdio identitet umrlih kojima su spolovila pripadala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 253
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH