Obavijesti

News

Komentari 109

Roditelji monstrumi: Oni su presudili svojoj djeci pa sebi

Roditelji monstrumi: Oni su presudili svojoj djeci pa sebi
5

Goran Mišanović (29) iz Modriče (BiH) se nije pomirio s rastavom. Za vikend je uzeo kćer kod sebe. Ubio je djevojčicu da napakosti ženi, pa pucao sebi u glavu...

VIDEO

Stravično ubojstvo i samoubojstvo potreslo je Bosnu i Hercegovinu. Goran Mišanović (29) ubio je pištoljem kćer (3), nakon čega je i sebi oduzeo život. Policija je mrtvog oca i dijete našla u nedjelju oko 13 sati u njihovoj obiteljskoj kući u Modriči.

Mišanović se prije tjedan dana razveo od supruge. Nakon rastave, Mašanović se nikako nije mogao pomiriti s tom činjenicom.

- Navodno joj je zaprijetio da će, nakon što ga je napustila, ‘za cijeli život zažaliti’, a te njegove prijetnje nitko nije uzimao za ozbiljno, ili barem nije mislio da će joj se osvetiti ovako okrutno - kažu poznanici za banjolučke Nezavisne novine. 

Navodno joj je zaprijetio da će, nakon što ga je napustila, 'za cijeli život zažaliti'

- Prije razvoda taj je brak bio problematičan, a njihovi odnosi su bili prilično narušeni. Još prije mjesec dana otišla je od kuće i unatoč njegovim prijetnjama nije se vraćala. Za vikend je uzeo djevojčicu sa sobom i učinio to što je učinio. Svi smo šokirani, rekao je jedan od susjeda obitelji.

Nitko još uvijek ne zna gdje je majka djeteta, koja je, kako neslužbeno doznajemo, rodom iz Foče.

U zadnjih desetak godina svjedoci smo monstruoznih ubojstava kada jedan od roditelja krvnički presudi svom malodobnom djetetu. U većini slučajeva odmah nakon ubojstva djeteta presude i sebi na sličan način. Ili zajedno, zagrljeni odu u smrt.

Raznio bombom sebe i trogodišnjeg sina

U baranjskom selu Bilje 2001. godine hrvatski branitelj Ilija Milanović ogorčen zbog toga što mu nije priznat status ratnog vojnog invalida, aktivirao je dvije bombe M-75 i ubio sebe i svoga trogodišnjeg sina Mateja.

 Ilija je bolovao od PTSP-a, a nekoliko se puta bezuspješno liječio. Taj kobni dan nestao je s djetetom iz kuće. Njegova nevjenčana supruga obavijestila je policiju koja je počela tragati s ocem i sinom. Vjerujući da se zlo sprema počela pretraživati odjeću svoga supruga ne bi li pronašla kakav trag. Oko jedan sat poslije ponoći javila je policiji da je u suprugovoj odjeći pronašla oproštajno pismo, u kojemu se daje naslutiti da je odlučan u namjeri da počini samoubojstvo. Uskoro je policija na neobrađenoj površini iza katoličkog groblja u Bilju pronašla mrtva tijela Ilije i Mateja. Očevid je pokazao da su obojica smrtonosne ozljede zadobili od aktiviranih ručnih bombi.

Hladnokrvno ustrijelio svoje kćerkice pa onda i sebe

Darko Gajić (38) u lipnju 2010. godine ubio je svoje dvije kćeri Patriciju (14) i Petru (6), a potom presudio sebi. To je napravio pred očima supruge s kojom nije živio u njezinu domu u zagrebačkoj Dubravi. Ubojica je bio poznat od prije policiji po nasilju i krađama.

Nesretna majka ubojice Darka Gajića

Prije ubojstva htio se vratiti supruzi, a kad ona nije pristala na to počeo je prijetiti. Rekao je da će joj ubiti djecu. Svoj naum je vrlo brzo i realizirao pa je naoružan pištoljem ušao u kuću i hladnokrvno ustrijelio kćerkice koje su iz dječje sobe izašle začuvši svađu oca i majke na hodniku. Zatim je i sebi oduzeo život.

Sinu prerezao vrat pa se objesio

Mauro Pinzan (33) iz Vodnjana u studenom 2011. godine u svojoj obiteljskoj kući prerezao je vrat sinu Samuelu (5) i nakon toga se objesio.

24sata

Mauro Pinzan iz Vodnjana prerezao je vrat sinu Samuelu

Mauro je bio rastavljen od supruge Nathalie, a dijete je bilo s njim za vikend. Susjedi su tad kazali da je bio miran i pristojan, no da su nakon rastave, primijetili da je rastresen. U to vrijeme mu ni posao nije išao najbolje, pa se i liječio na psihijatriji.

Nožem ubio ženu i sina a zatim i sebe

Srećko Žirovčić (44) je prošlog ljeta nožem usmrtio suprugu Alu (34) i njezina dvogodišnjeg sinčića Milana, a potom je, istim tim nožem, usmrtio i sebe. Tijela su u kući ležala najmanje deset dana. 

Franjo Lepan

Tek kada se iz kuće počeo širiti nesnosan smrad, Srećkova majka Vera nazvala je 20-godišnjeg unuka, Srećkova sina iz prvog braka, da dođe i provjeri. Uslijedio je šok nakon otvaranja vrata. Mladić je uz teške napore uspio otvoriti ulazna vrata kuće i ugledao je jeziv prizor - mrtva i masakrirana tijela ležala su na podu.

S djetetom u naručju skočila u smrt s 11. kata

Jedna od najtragičnijih priča koja je u srpnju 2014. potresla javnost je majke koja je držeći svoju trogodišnju kćer u naručju skočila u smrt s 11. kata nebodera u Utrinama u Karamanovom prilazu kojem je živjela sa suprugom i dvoje djece. Prolaznica je pronašla njihova beživotna tijela te je pozvala Hitnu. Drugo dijete (7) je u tom trenutku spavalo. 

Pixsell

Neboder s kojeg je majka skočila u smrt s djetetom u naručju

Žena je uzela kćer u ruke, otvorila mali prozor na sjevernoj strani jednosobnog stana i skočila. Svemu su navodno prethodili obiteljski problemi...

Psihijatar: Oni ne žele da im djeca pate kao što oni pate

Poznati hrvatski psihijatar dr. Mijo Milas kaže da ubojice svoje djece koje zatim presude i sebi su osobe koje se nalaze u teškom stanju depresije  te imaju ozbiljne psihičke poremećaje te ne vide smisao svog života pa onda ne vide ni smisao da njihova djeca ostanu živjeti u svijetu koji je po njima besmislen.

- Automatski ni život njihovog djeteta nema smisla. Oni razmišljaju na način da ne žele da njihovo dijete pati kao što oni pate. I uvjereni su da je i djetetu teško kao i njima i da je bolje da oboje odu u smrt - objašnjava dr. Mijo Milas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.