Obavijesti

News

Komentari 172

Roditelji u Slunju traže Anne: Želimo znati što je bilo s njom

Roditelji u Slunju traže Anne: Želimo znati što je bilo s njom
5

Nestalu Francuskinju Anne-Cecile Pinel (23) u Hrvatsku su došli tražiti njezini roditelji i prijatelji. Anneina majka Ghislaine šokirala se vidjevši pustoš kraj Primišlja

VIDEO

Željeli smo doći ovdje i vidjeti mjesto gdje su posljednji put vidjeli našu kćer. Ne gubimo nadu, ali želimo znati što joj se desilo, govore roditelji nestale Anne-Cecile Pinel (23) hodajući gore-dolje malom lokalnom cestom koja vodi od Primišlja prema Tržiću Tounjskom.

Njihova agonija traje od 21. srpnja kad se njihovoj kćeri kraj Slunja gubi svaki trag. Do sada su grozničavo u svojem francuskom domu bdjeli kraj telefona čekajući da zazvoni te da im neki glas s druge strane žice kaže kako su pronašli Anne i da se vraća kući. No muk i šutnju nisu više mogli izdržati te su se s još šest Anneinih prijatelja zaputili u Hrvatsku nastojeći saznati istinu o njezinu misterioznom nestanku. Ghislaine i Michel Pinel u Hrvatsku su s dvoje prijatelja stigli u nedjelju kako bi pokušali doznati nešto više o nestanku svoje mlađe kćeri.

Majku šokirala pustoš kraj Primišlja

Prvi dan su odsjeli u hotelu u Zagrebu i posjetili francusku ambasadu, dok su jučer ujutro obišli policijsku postaju u Karlovcu kako bi doznali ima li policija kakvih novih informacija o istrazi. Kako je njihova kći bila na festivalu psihodelične glazbe Momento Demento u Primišlju, roditelji su jučer s nama posjetili i to mjesto.

Čim je stigla na mjesto događaja, majka nam je rekla da je iznenađena i šokirana koliko je lokacija izolirana i divlja.

- To je golemo područje i ne mogu vjerovati da se jedan festival organizira na području u čijoj su blizini mine. Još sam u šoku i ne mogu doći k sebi. Molimo se da sve bude u redu - govori nam Ghislaine, majka nestale Francuskinje Anne, glasom nabijenim ogorčenjem i tugom.

U kampu uz samu Mrežnicu sastali su se sa šestero prijatelja Anne Cecile koji su prošle srijede stigli u Hrvatsku kako bi pomogli u potrazi. Dok će roditelji najvjerojatnije već danas otputovati za Francusku, njezini prijatelji će nastaviti potragu.

Prijatelji će obići sve gradove i oblijepiti ih plakatima

Planiraju obići sve veće gradove te ih oblijepiti plakatima s njezinom fotografijom. Svratit će, kažu, i do susjedne BiH, čija je granica relativno blizu mjesta nestanka. Njezini prijatelji su nam rekli da je mlada studentica arhitekture i urbanizma dugo planirala ovogodišnje i prvo proputovanje festivalima. Prije nego što je s prijateljicom Roxane došla u Hrvatsku, bila je u Njemačkoj i Češkoj. Iz Češke se 18. srpnja posljednji put javila majci SMS-om.

Njezini roditelji naglašavaju kako je njihova kći bila prilično samostalna i neovisna te se nije imala običaj svaki dan javljati. No nikad nije prošlo više od 14 dana da se ne javi.

- Oduvijek je težila da sama plaća svoje račune i da se brine o sebi. Zato se baš nije puno javljala i pričala o svojim avanturama. Ali nikad nije bila problematična - govore nam očajni roditelji koji više ne znaju što da rade i što da misle.

21. srpnja Anne se gubi svaki trag

Večer prije kobnog 21. srpnja, kad joj se izgubio svaki trag, Anne je cijelu noć plesala kod glavne pozornice. Ujutro u 9 sati s prijateljicom Roxanne našla se kraj svojeg crnog kombija koji je preuredila u kamper.

- Uzela je malu torbicu u kojoj je bila bočica vode i mobitel, te novčanik bez dokumenata i novca. Rekla je da želi prošetati i otišla cestom prema Tržiću. Djelovala je malo čudno, ali i ostale dane znala ići prošetati pa mi to nije bilo ništa neobično - govori rekla nam njezina potresena prijateljica Roxanne.

Svjedoci su je sat vremena poslije posljednji put vidjeli kraj spomenika žrtvama II. svjetskog rata u Tržiću Tounjskom. 

Pronašli torbicu u napuštenoj kući

Nekoliko stotina metara dalje nalazi se stara napuštena ruševna kuća u kojoj su pripadnici HGSS-a pronašli torbicu s njezinim stvarima, no mladoj se Francuskinji izgubio svaki trag. Prijatelji otkrivaju kako je nakon hrvatskog festivala planirala otići na nekoliko dana u Francusku kako bi se javila roditeljima, a nakon toga otići na festival Boom u Portugalu za koji je već kupila karte. Prijatelji je opisuju kao jako dragu djevojku koja je rado pričala s ljudima.

Voljela je, tvrde, upoznavati nove ljude i s njima razgovarati. Otkrili su nam da je nekad djelovala i preljubazno te da nikad nije bila gruba, bez obzira na to koliko joj netko dosađivao, nego je bila jako pristupačna.

- Baš je trenutačno radila na nekom projektu Eko sela za fakultet, a živjela je u kampusu u Aubervilleu na području Lyona - govore prijatelji.

Teren na kojem je nestala je opasan

Mladić koji vrlo dobro poznaje taj kraj rekao nam je kako je vrlo nezahvalno udaljavati se s područja gdje je festival.

- Osim što su na samo nekoliko kilometara mine, ovo područje je brdovito, puno vrtača, odnosno rupa u zemlji koje mogu biti prekrivene raslinjem. Poznajem jako dobro ovaj dio, no čak i kad idem u šumu brati gljive, moram jako paziti gdje ću se kretati jer se vrlo lako izgubiti - rekao nam je dobar poznavatelj ovog terena.

Svi su se uključili u potragu

I policijska uprava Karlovačka potvrdila nam je da su u potragu od samog početka uključeni i zagrebački te karlovački policajci, interventna i Specijalna policija, HGSS, HV, lovačka društva, a angažiran je i helikopter. Iako do sada ništa ne upućuje na to da bi njezin nestanak bio povezan s kaznenim djelom, policajci i dalje rade krim istragu kako bi rasvijetlili sve okolnosti njezina nestanka. Surađuju s Interpolom i francuskom policijom. Iz veleposlanstva Francuske kratko su nam odgovorili kako su od trenutka prijave nestanka u kontaktu s roditeljima, i da surađuju s lokalnim vlastima. Kako se radi o francuskoj državljanki, uključeno je i francusko pravosuđe.

Roditeljima se zadnji put javila SMS-om iz Češke

Posljednji put nestala Anne se roditeljima javila 18. srpnja, i to SMS-om. Najavila im je da je za dva dana festival u Hrvatskoj

- Helloooo iz Češke Republike!! Idemo prema Beču u Austriji, za dva dana je festival! Procurila nam je tekućina za hlađenje, ima dva dana, na malom planinskom graničnom prijelazu, pa smo morali stati počistiti i zamijeniti - napisala je u posljednjoj poruci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu