Obavijesti

News

Komentari 139

Ronioci u rijeci Bosut pronašli mrtvo tijelo nestalog Luke (17)

Ronioci u rijeci Bosut pronašli mrtvo tijelo nestalog Luke (17)
13

Luka Rimac je podsjetimo nestao u nedjelju. Bio je u disko klubu u Vinkovcima s prijateljima. Njegov je nestanak prijavio otac. Tražili su ga prijatelji i policija

VIDEO

Ronioci specijalne policijske postrojbe u četvrtak oko podneva pronašli su u rijeci Bosut, u središnjem dijelu rijeke, 50-ak metara nizvodno od tzv. Starog mosta u središtu Vinkovaca uz cestu Hansa Dietricha Genschera, mrtvog Luku Rimca (17), nestalog u nedjelju oko 2 sata ujutro. Tada su ga prijatelji posljednji put vidjeli živoga u vinkovačkom disko klubu Vanila. Mladić je bio izašao na svjež zrak sačekati prijatelje koji su mu obećali odvesti ga kući u Slakovce. 

Tijelo je ležalo na dubini od tri metra i 20 metara od lijeve obale na kojoj se nalazi disko klub Vanila, a u odjeći su se nalazili i mladićevi dokumenti. Lukin otac, koga je policija obavijestila o rezultatima potrage, brzo je pristigao na obalu Bosuta i identificirao sina. 

Nestanak mladića je u nedjelju navečer policiji prijavio otac Zlatko i to nakon što mu se sin ni cijeli dan nije vratio iz subotnjeg izlaska. U ponedjeljak je policija pokrenula opsežnu potragu za mladićem, kao što su napravili i njegovi prijatelji i rodbina. Na Facebooku su otvorili stranicu "Pomozite nam da ga pronađemo!" na koju se u nekoliko dana prijavilo više od 22 tisuće ljudi iz cijele Hrvatske. U Vinkovcima i okolnim mjestima obitelj i prijatelji su svakodnevno od ponedjeljka lijepili plakate s Lukinom slikom i telefonskim brojem na koji su molili da se jave svi koji imaju bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću.

U potragu se uključila i Gorska služba spašavanja, kao i sve raspoložive policijske snage s područja Vukovarsko-srijemske županije. "Pročešljali" su svaki pedalj prostora uz željezničku prugu između Vinkovaca i Slakovaca, kao i uz cestu koja povezuje ta dva mjesta. Policija je na rijeci Bosut konstantno radila izvide svojim plovilima, a pregledavali su i obalu. Ronioci su u nekoliko navrata zaranjali u rijeku pretražujući dno nedaleko od Termi u kojima se nalazi disko klub.

Tijelo će odvesti na obdukciju u vukovarsku bolnicu u kojoj će u petak utvrditi točan uzrok smrti. Neslužbeno saznajemo da na Lukinom tijelu nema vidljivih fizičkih tragova nasilja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"