Obavijesti

News

Komentari 509

Silovatelji cure iz Zadra ubili 
su bređu kobilu i iščupali ždrijebe

Silovatelji cure iz Zadra ubili 
su bređu kobilu i iščupali  ždrijebe
1

Petorica mladića (22, 19, 18, 17 i 15) hvalili su se u selu da su imali 'redaljku' nakon što su na plaži Kolovare u Zadru silovali djevojku (17). Svi su iz istog mjesta u zadarskom zaleđu i sumještani su od ranije znali da su nasilnici

VIDEO

Imali smo redaljku u gradu, hvalili su se mladići u selu nakon što su na plaži Kolovare u Zadru silovali djevojku (17).

Svih pet mladića (22, 19, 18, 17 i 15) iz istog je sela u zadarskom zaleđu. Najmlađi od njih je fizički malo jači, deblji, a ostatku ekipe je, tvrde mještani, služio za izrugivanje.

Podsjetimo, djevojku su silovali u noći na nedjelju, 3. studenog, a pretpostavlja se da su se nad njom iživljavali od 23 do 4 sata. Navodno je prolaznica oko 5 sati vidjela izbezumljenu djevojku kako zapomaže na plaži te joj pomogla da nazove majku.

Djevojka je istog dana, u nedjelju oko 8 sati, s majkom došla u policijsku postaju prijaviti silovanje. Izmjerili su joj 0,95 promila u krvi. Liječničkim pregledom utvrdili su da je imala više spolnih odnosa, no djevojka se nije sjećala svega što se dogodilo. Sjećala se samo dvojice mladića, koje je poznavala od prije. Monstrume su uhitili u petak, pet dana nakon silovanja.

- Ne postoji snimka mobitelom niti je djevojka drogirana. Mi smo počinitelje pronašli tako što smo rekonstruirali događaj. Krenuli smo od onoga što nam je ispričala i od dvaju imena i lica kojih se sjećala. Nakon toga smo pronašli svjedoke koji su ih vidjeli vani te večeri i došli do sve petorice. Budući da smo imali jako slabe informacije, relativno brzo smo ih pronašli i priveli - kazao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije.

Policija je djelo okarakterizirala kao spolni odnos bez pristanka, za što je, prema novom zakonu, predviđena dvostruko manja kazna nego za silovanje, odnosno od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Djevojka je, doznajemo, imala mnoge podljeve i ogrebotine na tijelu. Kako ništa nije bilo slomljeno, liječnici su zaključili da je lakše ozlijeđena.

Monstrumi su poslije pričali vršnjacima da je djevojka na sve pristala.

- Rekli su nam da je otišla na policiju prijaviti jer ju je jedan od njih pretukao - ispričao nam je srednjoškolac koji poznaje mladiće.

>>> Uhitili tri mladića koji su ubili pištoljem kobilu na Velebitu

Dvojica (17 i 22) od pet mladića uhićena su u svibnju ove godine jer su na Velebitu ubili i rasporili bređu kobilu. Životinju su ubili pištoljem, a potom su noževima isjekli meso koje su potom prodali. Komadajući kobilu, iz utrobe su izvadili i ždrijebe te ga ostavili da ugine. Ubrzo nakon toga zadarska policija uhitila je tri mladića. Dobili su kaznene prijave za krađu mesa. Očito zadarska policija ne poznaje zakon jer ih nije prijavila za usmrćivanje životinje.

Mještani sela u zadarskom zaleđu ogorčeni su jer ih nekoliko pojedinaca već dugo maltretira.

- I prije su svašta radili, no ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru. Sramote cijelo selo. Što će tek biti kad izađu iz pritvora - ljutio se mještanin.

Najstariji je mladić, pričaju oni, najproblematičniji. Često se tukao i krao u okolnim selima te ga se, tvrde mještani, odrekao i rođeni otac.

Najmlađi od petorice, tvrde njegovi poznanici, u potpunom je šoku.

- On uopće nije svjestan ničega što se dogodilo. Nije mu jasno zbog čega je završio u zatvoru. Koliko znam, nikad prije nije ni imao spolni odnos - ispričao nam je poznanik. 

Psihijatrica Suzana Kulović o petorici zadarskih monstruma:

Okrutnost prema životinjama čest je detalj u anamnezi raznih perverznih tipova, što se potvrdilo u slučaju zadarskih monstruma, kazala je zagrebačka psihijatrica Suzana Kulović. Iako ne može govoriti o osobinama, karakteru i profilu ovih pet mladića, kao građanku, ženu i majku užasava je već i pomisao na ono što su mladići učinili.

- Ponijeli su se zvjerski okrutno - smatra Kulović. 

Napominje da su mladići, prema svemu sudeći, ili odrasli uz nasilje ili im je ono poznato iz društva u kojem se kreću. To je onda i jedan od razloga zvjerskog ponašanja.

- Da su kažnjeni kad su rasporili i raskomadali tu bređu kobilu, možda bi se spriječilo njihovo širenje zla i nasilja, koje im je očito blisko - rekla je Kulović. 

Dodala je da je kvalifikacija djela kao spolni odnos bez pristanka nedopustiv eufemizam za grupno okrutno silovanje te se nada da djevojka ima odvjetnika koji će oboriti tu sramotnu kvalifikaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 509
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa