Obavijesti

News

Komentari 639

Crkva je svećenika koji je ubio mještanina razriješila službe

Crkva je svećenika koji je ubio mještanina  razriješila službe
9

Policija je u hodniku župne kuće našla tijelo Marka Kraljevića (49), predsjednika Mjesnog odbora. Sumnja se da ga je ubio svećenik Ivan Sinanović kojeg su priveli

VIDEO

Svećenik Ivan Sinanović (43) je uhićen zbog ubojstva u utorak oko 2 sata u mjestu Banići u Dubrovačkom primorju. Ubio je Marka Kraljevića (49) iz Banića, predsjednika Mjesnog odbora Banići.

Kraljević je iz zasad nepoznatog razloga došao do kuće u kojoj je stanovao Sinanović. Dozivao ga je i lupao mu na vrata. Nakon što je uspio ući u kuću fizički se sukobio sa svećenikom. Kraljević je od zadobivenih ozljeda umro. Očevid je u tijeku, na mjestu događaja je i državna odvjetnica Katja Kristović. 

- Osumnjičeni za ubojstvo je uhićen i nad njim se provodi kriminalistička obrada - kazala je glasnogovornica dubrovačke policije Marija Gjenero. 

U utorak nakon zaprimljene dojave u 1.45 sati, da netko lupa i viče na ulaznim vratima župne kuće u kojoj živi 43-godišnjak policija je izašla na mjesto događaja. Na samom ulazu, u hodniku župne kuće, policija je zatekla mrtvo tijelo 49-godišnjaka s vidljivim tjelesnim ozljedama, dok se u njegovoj neposrednoj blizini nalazio 43-godišnjak. Zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva 43-godišnjak je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Na mjesto događaja izašla je zamjenica županijskog državnog odvjetnika. 

Svećenik je vodio spor s Mjesnim odborom zbog groblja. Sinanović je htio da se groblje proširi što nekima nije bilo po volji. Navodno je nekoliko puta intervenirala i policija. Groblje je, spekulira se, i u ovom slučaju bilo okidač svađe. 

Mons. Uzinić svećenika razriješio službe

Nakon zločina u Banićima oglasio se dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. 

- U ime Dubrovačke biskupije izražavam svoje duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći dogodio u Župi Banići. Obitelji pokojnika, kao i cijeloj župnoj zajednici župe Banići, izražavam svoju sućut i blizinu. Bogu upućujem svoje molitve za pokojnika, ali i za osumnjičenog župnika don Ivicu Sinanovića kojega sam trajno razriješio službe župnog upravitelja župa Banići i Lisac te mu do daljnjega, u skladu s kanonskim propisima, zabranio vršiti sve čine svećeničkog reda - stoji u priopćenju mons. Uzinića. 

Pozvao je sve svećenike i vjernike da mu se pridruže u molitvi za pokojnika i osumnjičenog don Sinanovića te izrazio nadu da će državne institucije učiniti sve kako bi utvrdile točne okolnosti tragedije, prenosi Dubrovački vjesnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 639
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.