Obavijesti

News

Komentari 187

Tenina sestra sva je u suzama povikala: Vadite je iz groba!

Tenina sestra sva je u suzama povikala:  Vadite je iz groba!
29

Studentica Tena Vračević (19) pokopana je danas u 12 sati na groblju u Trnavi kraj Đakova, a Domagoj Roso (20) u 13. 30 sati na mjesnom groblju u Mrzoviću

VIDEO

Studenti Sveučilišta u Mostaru u ponedjeljak su se oprostili od svojih kolega, slavonskih studenata Tene Vračević, Domagoja Rose, Antonije Šarić i Vjekoslava Božanovića koji su poginuli u prometnoj nesreći u subotu kod mjesta Bijela.

U utorak se njihova Slavonija oprašta od njih. Posljednji ispraćaj Tene Vračević održao se danas u 12 sati, na mjesnom groblju u Trnavi, a Domagoj Roso pokopan je u 13.30 na mjesnom groblju u Mrzoviću.

Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović koji su bili u vezi pet godina bit će pokopani zajedno danas u 15 sati na mjesnom groblju u Donjem Novom selu kraj Vinkovaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata 00:13

Neutješne obitelji

Teško i mučno, tuga i jad, plač i jauk na mjesnom groblju u Trnavi kraj Đakova danas u 12 sati.  Četvero mladića u bijelim košuljama nosilo je bijeli lijes sa tijelom mlade djevojke Tene Vračević (19) dok su dva mladića s križem i zastavom bili ispred njih. Na sprovod tragično preminule studentice Tene došle su stotine ljudi iz Đakova, Slavonskog Broda, Osijeka, Mostara...

- Bože uzeo si nam ono što smo najviše voljeli! Vadite je iz groba! - vikala je Tenina sestra Ksenija dok je otac neprestano govorio oslanjajući se na lijes riječi " Ljubavi moja, ljubavi moja."

Šokiranu Teninu majku pridržavao je sin, Tenin brat. Pokušavao je utješiti majku ali bi i sam gubio kontrolu nad emocijama.

Svi njezini prijatelji iz rodnog kraja kao i oni koje je upoznala na fakultetu u Mostaru bacili su bijele ruže u grob.

Župni crkveni zbor izveo je između ostalog i pjesmu "Ti si princeza" od Dade Topića.

Ništa manje mučno nije bilo niti u Mrzovićima gdje je na mjesnom groblju pokopan Domagoj Roso.

- Miroslave, evo tvoga sina. Zagrli svoga sina – plakala je Domagojeva baka dok su mladića polagali u grob u kojemu leži njegov otac koji je tragično poginuo prije desetak i više godina. Njegov djed, otac njegove majke nije se dao maknuti od otvorenog groba . Zazivao je unuka, opraštao se uz obećanje da će mu djeda doći.

– Neću ti zlato moje reći zbogom već doviđenja. Doći će dida tebi svaki dan da se s tobom ispriča i tako će biti sve do onog dana kada ću ti doći zauvijek. Neće tebe iznevjeriti tvoj dida – samo su neke od riječi koje je izgovorio svom unuku Domagojev djed. Njegova majka je pod teškim sedativima, jer od kako je čula za nesreću u kojoj je život izgubio njen sin, ona vegetira.

– Oj, Neretvo prokleta bila. Stani Neretvo i nikada više ne teci – zavapila je Domagojeva teta, govoreći svima kako joj se nećak hvalio da će braniti za NK Zrinski.

– Tko će sada doći teti i pričati joj o svojim nogometnim planovima. Sunce moje...- govorila je njegova teta.

Groblje Donjeg Novog Sela bilo je premalo da primi sve koji su došli oprostiti se od Antonije Šarić (22) i Vjekoslava Božanovića (24). Mladi par je bio pet godina u vezi pa su obitelji odlučile pokopati ih u zajedničku grobincu . Njihovi kolege i prijatelji iz Mostara održali su potresne govore.

- Bila si pravi prijatelj, uvijek uz nas. Čuvat cemo te u sjećanjima. Tražimo utjehu u nadi da si našla vječnu sreću u zagrljaju svog Vjekoslava- rekla je plačući Antonijina prijateljica Marija. Vjekoslavovi prijatelji prisjetili su se kako je uvijek bio vedar mladić.

- Našeg Keketa nitko nije mogao zamijeniti u društvu. Uvijek nasmijan, pozitivan, spreman pomoći . Vječnost je spojila tebe i tvoju lijepu Antoniju za koju smo odmah znali da je prava djevojka za tebe kada si je doveo - poručili su mladićevi prijatelji.

Potreseni roditelji Antonije i Vjekoslava zajedno neutješno plakali nad bijelim lijesovima svoje djece. Iza Vjekoslava ostalo je petoro braće i sestara i brat blizanac koji je bio osobito vezan za njega. Od mladog para svi su se na kraju oprostili bijelim ružama koje su bacali u njihov grob.

Napisao im pjesmu

Predrag Babić, pjesnik iz Čazme napisao je pjesmu u spomen tragično stradalim studentima Slavonije. Njegova pjesma posvećena Teni, Antoniji, Domagoju i Vjekoslavu prepuna je emocija i oslikava tugu Slavonije, te Bosne i Hercegovine zbog stradalih studenata. Zove se "Četiri mala anđela"

Noćas su poletjela

Četri mala anđela

Raširili krila put neba

Odnjela ih cesta života

A samo su htjeli poći doma.

Ostale su neispisane stranice

Studenskih dana sreće

Zadrhtila Bosna cijela

Zatresla se žitna polja

Zaplakala Slavonija moja

Tijelo puno trnja i bola

Stradala su draga djeca

Zanijemili su stari zvonici

Jutro tužno što me plaši.

Neće se Tena nikada udavati

Za koga su ostali majčini dukati.

Antonija neće se više smijati

Šalama prijatelje veseliti

Domagoj vrance neće više pojiti

Pa ih ravnicom u kas potjerati.

Vjekoslav više neće šetati

Ostati će uplakani djedovi salaši

Bosut će jecajući teči

No Božići bez vas nikada više isti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1