Obavijesti

News

Komentari 51

Obitelj nestale Slovenke (17) sumnja da ju je oteo Paravinja

Obitelj nestale Slovenke (17) sumnja da ju je oteo Paravinja
2

Imam viziju da je djevojku na autobusnoj stanici pokupio muškarac s plavim očima, silovao je i zadavio, rekao je vidovnjak obitelji nestale Slovenke Doroteje Pasar (17)

VIDEO

Slovenka Doroteja Pasar (17) nestala je 29. rujna 2007. godine, piše Večernji list. Otišla je na dogovor s prijateljicom u predgrađe Ljubljane. Vraćajući se kući, čini se kako je zaboravila pokaz pa je vjerojatno krenula stopirati. Kući nikada nije stigla. U potragu za djevojkom od 160 cm, vitke građe, uključio se i interpol. 

Nakon što je obitelj sada iz medija saznala o serijskom silovatelju i ubojici Draganu Paravinji, njezina teta Dragica Zupančić iz Novog Mesta kontaktirala je policiju. Iza nestale Doroteje ostao je jedan trag - ruksak s novčanikom i bilježnicom koji su pronašli na mostu Črnuče na Savi. Dorotejinu obitelj uznemirila je činjenica da su obje nestale djevojke istih godina, mlade, lijepe i stopirale su. 

Vidjevši da istraga nema uspjeha, 2008. godine angažirali su vidovnjaka iz Bjelovara.

- Imam viziju da je djevojku na autobusnoj stanici pokupio muškarac s plavim očima, silovao je i zadavio. To je čovjek slabije tjelesne građe, koji vozi i komunicira u nekoliko država - rekao im je vidovnjak koji je samo pogledao njezinu fotografiju.  Sve ove godine obitelj je nije prestajala tražiti, a posljednjih dana sve upućuje na Paravinju. 

MUP Republike Slovenije potvrdio je kako se Paravinja kretao zemljom u vrijeme nestanka Doroteje. Paravinja je uhićen u Sloveniji 9. ožujka jer je Srbija raspisala tjeralicu za nim. Međutim, pustili su ga da se brani sa slobode 4. travnja. Prijavio je prebivalište u Sloveniji uz obavezu da se do izručenja Srbiji javlja u policijsku postaju. U svibnju su ga uhitili u Njemačkoj i deportirali natrag u Sloveniju. 

Doroteja Pasar imala je tužan život. Otac joj je umro nedugo nakon njezinog rođenja, a ona je smještena kod skrbnika zbog majčinih psihičkih problema. Iz divne udomiteljske obitelji premjestili su je u dom. Tada je popustila u školi. 

Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.