Obavijesti

News

Komentari 84

Španjolska zavjera: Policija je uništila dokaze o Tinovoj smrti

Španjolska zavjera: Policija je uništila dokaze o Tinovoj smrti
2

Prije godinu dana Tin Grgurić (17) iz Delnica poginuo je na maturalnom putovanju u Lloret de Maru. Od tada njegovi roditelji pokušavaju razotkriti detalje njegove smrti

VIDEO

Na jučerašnji dan, prije godinu dana mladi Tin Grgurić (17) iz Delnica poginuo je na maturalnom putovanju u španjolskom Lloret de Maru. Od tada do danas njegovi roditelji pokušavaju razotkriti detalje smrti.

Kontaktiraju s našom i španjolskom policijom, sudskim vještacima, očevicima, a angažirali su i privatnog istražitelja i odvjetnika u Španjolskoj. Sada su već uvjereni kako su navodi da je Tin pao s 25-metarske dizalice lažni.

- Našeg je sina netko ubio - smatraju roditelji.

U opširnom pismu koje su nam poslali otkrivaju što su sve doznali u posljednjih godinu dana.

- Tog 28. kolovoza Tin je s nekoliko prijatelja ostao u hotelu, dok su ostali s profesorima otišli na kupanje. U 17.29 i 17.30 sati fotografirali su se mobitelom, a Tin se u 17.29 sati spajao na internet. U 17.38 sati neki je radnik s mjesta udaljena 2,5 kilometra od hotela pozvao hitnu pomoć jer je pronašao Tina kako beživotno leži u podnožju dizalice. Prema njegovu iskazu policiji, poziv hitnoj pomoći uslijedio je nekoliko minuta nakon što je pronašao Tina - u šoku objašnjavaju roditelji.

Google

Nastavljaju kako je za prijeći najkraći put od hotela do gradilišta na kojem je Tin pronađen potrebno deset minuta.

- Ali u situaciji kad znate kamo uopće idete, a Tin je u Lloret došao noć prije. Dakle, od 17.30 kad je fotografiran na balkonu, pa do 17.38 kad ga je radnik pronašao, Tin je navodno izašao iz hotela, prešao put do gradilišta, uključujući dva vrlo prometna mjesta, preskočio betonsku ogradu od dva metra, odložio novčanik s dokumentima i novcem na pod do dizalice, popeo se na 25-metarsku dizalicu i pao. A Tin, visok 196 centimetara, težak 94 kilograma i stopala broj 47, teoretski nije mogao ući u dizalicu i penjati se u skučenom prostoru - detaljno opisuju ogorčeni roditelji koji naglašavaju kako im se pokušava podvaliti priča da je Tin u četiri, pet minuta napravio nešto za što je potrebno barem 20 minuta. Tinovi kolege iz razreda roditeljima su ispričali kako je Tin doista izašao iz sobe nakon fotografiranja u 17.30. Pretpostavljali su da je otišao u zahod. S obzirom na to da ga nije bilo neko vrijeme, poslali su mu poruku, na koju nikad nije odgovorio.

No snimke nadzornih kamera hotela, koje su roditelji također dobili, ne prikazuju izlazak mladića iz hotela.

- Stoga sumnjamo da mu se već u hotelu nešto dogodilo te da je zatim prevezen na gradilište. Taj dan su djeca trebala biti u Barceloni i na Moseratu. Taj kat je trebao biti prazan. Sigurni smo da je Tin napadnut kad je izašao u hodnik - zaključuju roditelji.

Tome u prilog, tvrde, ide i policijski zapisnik policije iz Blanesa.

- U kojem se doslovce navodi da ‘nisu uočeni udarci u željezni dio dizalice niti bilo kakvi znakovi i otisci na dizalici’ - govore nam Tinovi roditelji.

Svemu ovome u prilog ide i Tinova majica koja je razderana na puno mjesta. Jedini zaključak je da je pružao otpor, govori otac Dinko.

- A na gradilište je mogao biti prebačen nekim vozilom sa stražnje strane hotela. S obzirom na to da se sve odvilo u nekoliko minuta, to je jedini zaključak.

Aljkavost španjolske policije

Napominjem da Tinovih tragova krvi i odjeće na dizalici nije bilo - nastavljaju očajni roditelji, koji smatraju kako o aljkavosti španjolske policije govori i to da profesor uopće nije pozvan na identifikaciju i očevid, dok je njima vijest o sinovoj smrti stigla kad je očevid odavno završio.

Roditelji nam govore i kako su mjesecima tražili i čekali preuzimanje Tinovih stvari, da bi prije mjesec dana na sudu doznali da su odjeća i obuća uništeni.

- Uz obrazloženje da je bila krvava. Bili smo sigurni da će nam te stvari dati više podataka - kažu.

Nevjerojatnim im se čini i to da bi Tin mogao ući na ograđeno gradilište te se popeti na dizalicu pored dva radnika koja su bila ondje, udaljena samo nekoliko metara. K tome, govore nam roditelji, gradilište je bilo pokriveno dvjema kamerama.

Nekoliko verzija o lokaciji

- No, začudo, dobivamo obavijest da su te kamere baš toga dana bile pokvarene, a o kvaru kamera pisali su i španjolski mediji - naglašavaju Grgurići.

Također, spominju i to kako je na samom početku bilo nekoliko različitih verzija o mjestu na kojem je pronađen Tin.

- Kad su djelatnici policije došli obavijestiti profesore u hotel, oko 19 sati, rekli su da je Tin pronađen u nekom starom, napuštenom hotelu, koji se nalazi na drugoj strani Lloreta. U policijskoj postaji im je rečeno da je pronađen na nekom gradilištu na kojem ni nema dizalice, a tek nakon ispitivanja im je rečeno za ovo gradilište o kojem pričamo - govore roditelji, koji su se razočarali u institucijama naše države.

S ministricom Vesnom Pusić nisu kontaktirali ni jednom, jedino s njezinim zamjenikom. No i on im je vremenom prestao odgovarati.

'Želimo našem Tinu naći mir'

Tako su se i za prijevod dokumenata koji su stizali iz Španjolske morali sami snalaziti. Nasreću, u pomoć su im priskočili rođaci, prijatelji, znanci, ali i ljudi koje uopće nisu poznavali. Neće stati dok god ne nađu mir za pokojnog sina, jer ova priča policije, kažu, ne stoji. Iz naših službi su rekli da je istraga u tijeku.

17:29

Tin i nekoliko prijatelja nisu otišli na kupanje. Ostali su na balkonu hotelske sobe. Upravo u 17.29 Tin se zadnji put spojio na internet.

17:30

Snimke kamere pokazuju njegove kolege kako izlaze iz hotela, ali Tina nema ni na jednoj snimci.

17:38

Nakon što je ugledao Tinovo nepomično tijelo, radnik gradilišta udaljenog 2,5 kilometra zove pomoć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa