Obavijesti

News

Komentari 26

Spasili ga: U Paklenici kamen pao na slovenskog GSS-ovca

Spasili ga: U Paklenici kamen pao na slovenskog GSS-ovca
3

Mladi alpinist penjao se s dvojicom kolega. Na glavu mu je pala stijena. Počeo je krvariti, gubiti svijest i povraćati. Do njega su ubrzo stigli članovi zadarskog GSS-a

VIDEO

Pripadnici zadarskog GSS-a spasili su nešto iza 14 sati alpinistu kojem je ispod Anića kuka u Nacionalnom parku Paklenica pao kamen na glavu i teško ga ozlijedio. Riječ je, neslužbeno doznajemo, o članu slovenske gorske službe spašavanja koji je bio s još dvojicom kolega iz Slovenije. Radi se o mladom alpinistu. 

Dok su se penjali odronio se dio stijene  i pao mu izravno na glavu. Od udarca mu je počela teći krv, gubio je svijest i povraćao. Kad je stigao poziv iz Centra 112 zadarski GSS-ovci su srećom bili u kanjonu Velike Paklenice pa su brzo stigli do mjesta nesreće. 

Najprije su ga morali spustiti do podnožja stijene te ga onda transportirati do obližnje čistine gdje je sletio helikopter i prevezao ga do splitske bolnice budući da nigdje blizu bolnice u Zadru nema mjesta pogodnog za slijetanje helikoptera.

Anića kuk najveća je stijena na Velebitu. Među alpinistima poznata je po svojoj razvedenosti, brojnim penjačkim problemima i prevjesima. Osobito se ističe njezin prepoznatljiv prevjesni klin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dan prije u Paklenici spasili Nijemicu

Pripadnici GSS-a i ovaj su vikend imali puno posla. Intervenciju su također imali u NP Paklenica. U nedjelju su oko 17 sati spasili Nijemicu (39) koja je pala tijekom penjanja i ozlijedila skočni zglob. Spasioci GSS-a iz Zadra i Šibenika brzo su stigli do Nijemice i prenijeli ju do podnožja Paklenice te ju prevezli do automobila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a