Obavijesti

News

Komentari 146

'Pilot je heroj, spriječio je pad aviona na plažu punu kupača'

'Pilot je heroj, spriječio je pad aviona na plažu punu kupača'
15

U padu sportskog zrakoplova kraj plaže u Kaštel Štafiliću poginula su dva člana posade, a za život jednog teško ozlijeđenog bore se liječnici u splitskoj bolnici

VIDEO

U blizini plaže u Kaštel Štafiliću u četvrtak oko 17.40 sati u more je pao sportski zrakoplov . Dvoje ljudi je poginulo, a jedna osoba teško je ozlijeđena. Riječ je o članovima posade aviona. Tijelo jednog poginulog pronađeno je odmah nakon pada zrakoplova, a drugo tijelo ronioci su pronašli tijekom očevida.

Jedna poginula osoba je strani državljanin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:11

Za život teško ozlijeđenog bore se u KBC Split. Kako doznajemo, on ima prijelome ruke i noge kao i teške ozljede glave. Svjedoci kažu da je, kada su ga pronašli, bio u šoku, ali pri svijesti.

Kasno navečer bageri su počeli razbijati stepenice na plaži, a sve kako bi osigurali pristup kranu koji je potom izvukao avion na obalu. Udarac u morsko dno smrskao ga je i slomio u nekoliko dijelova.

Avion je pao na sam rub plaže ispred hotela Resnik na kojoj je u tom trenutku bilo 200-injak kupača. Svjedoci tvrde da je letio potpuno normalno te da je u jednom trenutku naglo izgubio kontrolu i srušio se. Dodaju da je scena bila vrlo dramatična, a vjeruju da je pad među kupače spriječen prisebnošću pilot a koji je manevrom u zraku uspio izbjeći još veću tragediju.

- Pilot je zaista heroj. Čim smo vidjeli da se avion srušio, nas tridesetak skočilo je spasiti unesrećene. Glave su im bile pod vodom , sve smo pokušali, ali ubrzo su stigli vatrogasci i hitna koji su "razvalili" avion i izvukli preživjelog koji je prebačen u bolnicu - rekao nam je Frane, jedan od mladića koji je u trenutku pada bio na plaži i pokušao izvući unesrećene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:15

Kako je pojasnio, zrakoplov je letio iz pravca sjevera tj. kopna prema pučini.

Riječ je o sportskom zrakoplovu tipa Lake u vlasništvu tvrtke European Coastal Airlines (ECA). Ta je kompanija, inače, prošle godine dobila koncesiju za prijevoz putnika hidro avionima na području Jadrana.

Marija Vuletić iz prodaje i marketinga ECA zasad nije htjela govoriti ni o kakvim konkretnim okolnostima vezanima uz slučaj jer se još čekaju razgovori s obiteljima poginulih.

- Zrakoplov je poletio sa splitskog aerodroma. Planirali su napraviti krug oko područja iznad plaže . Naglašavam da to nije tip zrakoplova kojim se vrši linijski prijevoz putnika već je riječ o sportskoj letjelici - kaže Vuletić.

Padu zrakoplova svjedočili su i kupači na susjednoj plaži:

- Mi smo gledali s druge plaže preko puta. Vidjeli smo da je letio normalno, ali onda malo nisko i baš smo komentirali da bi ovaj mogao pasti . I stvarno nakon 10-ak minuta čuli smo da je pao - ispričao nam je čitatelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca